Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Merak ettiğiniz herşey

Merak ettiğiniz herşey
 

En sevdiğim renk beyazdır benim. Yanında siyah ya da lacivert iyi gidebilir. Başlı başına dikkat çekici olan adını bilemediğim morla mavi arasındaki renk de ayrı güzeldir. 

Makarna yapmasını da yemesini de çok severim. Kalamar en sevdiğim balıktır tabi buna balık denebilirse. Annemin pilavından şaşmam. Orada, burada yediğim pilavlar aynı tadı asla veremez. Kayısı, çilek, kavun gibi yaz meyveleriyle iyi geçiniriz. Lifli elmadan pek haz etmem. Asla karnabahar yemem. Evde yapıldığında kendimi evden başka yerlerde bulurum. Maydanoz, dereotu sevmem ama şifa niyetine yerim. Nutella’ya ve kinder sütlü kakaolu çikolataya asla hayır diyemem. Kaju, Antep fıstığı, ay çekirdeği ve beyaz leblebi varsa çok mutlu olurum. Evde yapılmış limonatayı severim. Sıcak yaz günlerinde dolaptan çıkarılan buz gibi suyu ve sıcak yaz gecelerinde dolaptan alıp kutudan diktiğim sütü çok severim. Onlar da beni sever mi bilmem ama zorunda değiller. Tatlılardan sütlü Nuriye iyi gider. 

Çok yemek yerim. Beni gören hafif şişman bayanlardan çok küfür yemişliğim vardır. Sağolsunlar. 

Kaprisli, hiçbir şeyden zevk almayan, çekilmez , bir yere gelememiş, sefil ruhunun yalnız bırakılması halinde tirip üstüne tirip atan insanlardan nefret ederim. Onlar da benden etsin. Bu insanlar yalnız kalmaya mahkûm insanlardır. 

Yabancı müziklerden favorilerim vardır. Onları dinlemeyi çok severim, yenilerden bir şeyler varsa araştırırım. Türk müziğinde Sezen Aksu ilahtır gerisi teferruat. Zuhal Olcay iyi şarkılar yapar, söyler. Sıla iyidir. İnsanları da dinlemeyi sevmem müzikten geliyor sanırım. En yeni ve en berbat şarkıları Kral Tv’den takip edebiliriz. Unutulamayanları power türk hatırlatır, pek severim. Bilmediğim şarkı hemen hemen yoktur. Yarışır, kapışırım. 

Hayatımda kafamın basmadığı bir şey varsa matematiktir. Yıldızımız barışmadı bir türlü ne yapalım? Dil ve anlatım dersinden anlamadığım, bilmediğim yer yoktur. Yazı yazarım işte daha küçücüktüm yazardım. Gitar çalarım, şarkılar söylerim günün her saati bıkmadan, usanmadan. 

Nazar boncuklu her şeyi severim. Bileklik ve kolyeler hiç eksik kalmaz. Saat koleksiyonum mevcuttur. Beyaz düz bir saatim olmasının yanında sapsarı bir saatimin olması daha iyidir diye düşünürüm her zaman. 

Zamanında Müge’nin aldığı bir ayıcık vardı. Onsuz uyuyamam. Öykü’nün aldığı cüzdandan başka cüzdana ısınamam. Feyza’yla birlikte aldığımız lacivert elbisemizi hiç unutmam. Onlar kim derseniz, dünyamın büyük kısmını kaplayan sevgili minnoşlarım. 

Dünyamın diğer büyük kısmını kaplayan insan o kadar özeldir ki onu kimselere anlatamam. 

Oğlak burcuyum. Dürüst, pratik zeka, hazır cevap gibi huylarım var. Seç beğen al şeklinde Aslan burcundan da bir şeyler kapmışım. Otoriter, özgüveni yüksek gibi karakteristik özellikler. 

İnsanlar beni bıcırık, şebek, deli gibi adlar takarak çağırırlar. Bağrına basan da olur, sevmeyen de. Canları sağolsun. Benimle geçinmek kolaydır aslında bilmezler. Hasetle bakan da olur, gülümseyen de. 

Göz kırpmayı çok severim. Atlamadan, zıplamadan günüm geçmez. Az televizyon izler, az kitap okurum. En büyük hayallerimden biri köşe yazarı olmaktır. 

Yaz gecelerinde püfür püfür esen havada üzerimde pijamalarla kahve içerken müzik dinlemeyi bir zevk bilirim. Play station oynamak güzeldir. Dolunayı çok severim. Dolunay geldiği zaman camın dibinden ayrılmam. Kısa mesafeli cam kenarlı otobüs yolculuklarını severim. Haluk Bilginer konuşsun ben uyuyayım gibi hayallerim vardır. 

Bir türlü büyüyemem. Hala çubuktan sigara yaparım, hala babamın elini tutarım ve çizgi film izlerim. 

İnsanların benim hakkımda düşündüklerini sorgulamam, merak etmem, umursamam. Bana bir adım gelen herkese kilometreler verebilirim. Sinirlendiğim az görülmüştür. Ama bir an sinirlenip zararla oturabilirim. Birini sevdiğimi saklamadan, o an söyleyebilirim. Sarılmak geldiyse içimden, düşünmeden sarılabilirim. 

 

E tabi insanım, ölebilirim. 

 
Toplam blog
: 46
: 994
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

1994 Kocaeli doğumluyum. Kendimi bildi bileli yazı yazarım, elimde mutlaka bir not defterim, cebi..