Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

20 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Merakımdan Soruyorum

TARAFLI HAKİMLERİN VERDİKLERİ CEZALAR GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR MU?
 
Birilerine biat etmiş, bir yerlere bağlı bulunmuş, birilerinin ipine tutunmuş, maddi manevi gücüne sığınmış hakimler tespit edilince, malumunuz görevden uzaklaştırılıyor. Hatta hakimler topluluğundan ihraç ediliyor. Bazı hakim ve savcılar hakkında kovuşturma kararı veriliyor. Bazıları gözaltına alınıyor, davaları görülüyor, hatta kendilerine cezalar veriliyor. Gerçi devlet ceza vermese de onlar yanlış ettiklerini iki cihanda da çekerler nasılsa... Konum onların ceza alıp almamaları değil, benim merakım başka boyutta... 
 
Diyorum ki, o haddi aştıkları kamuya duyurulan hakimler bir yerlerden aldıkları emirle masumları cezalandırmışsa; onların keyfi verdiği cezaları alan kişiler izbelerde inliyor, içerde suçsuz yere yatıyorlarsa, hayattan bu yüzden kopmuşlarsa, sayelerinde gelecekleri kararmış gençler varsa, onların halleri ne durumdadır, bilen var mıdır?   
 
Diyelim ki biri dünyalık işlerini yüzdürmek için gizliden bir gücün şemsiyesi altına sığınmış, onun grubunun mensubu olmuş. Bu yönünü de sadece yakın çevresi biliyor. Toplum içinde görünürde ise üst düzey bir görevli. Veya biri hem ünlü bir yazar, hem de torpille öğretim üyesi yapılmış birisi; (Misal) kitapları eleştirildi diye canı yanmış ve okurlarından birinden bir bahane uydurup şikayetçi olmuş. Hakim kişi de hatırlı kişiyi kırmayıp, hoşnut etmek uğruna, karşısına suçlu diye getirilen şahsı Türk Ceza Kanununun bilmediğimiz kaçıncı maddesinden tutuklatmışsa, olmuştur bunlar. Neler olmuyor ki, Hakim kürsüden gürler, karşısındaki inim inim inler. Paran yoksa, avukat tutamadınsa, parmaklıklar ardına gönderir, sabıka yaftasını da siciline aşılamış olur.. Kişinin psikolojisini, işini, aşını tarumar etmiş olur. Ve bu durumun aslını neslini şahsın yakınlarından başka kimseler bilememiştir. Makamlı birinin isteğine bağlı oluşturulan, kitabına uydurulan, yasaya  uyarlanmış bu vaziyet nasıl düzeltilir? 
 
Birinin egosu tatmin olsun diyerek, yol, yöntem uydurulup canlar yakıldıysa küller nasıl soğutulur? 
Salt hatırlı diye, bizim camiadan bildiğim diye, keyfin arzusuyla kederlendirilen canlar, nasıl sevince boğulur? Tükenmiş umutlar, ne yapılabilir de ümide kavuşturulur? Ailesi, eşi dostu  garibanlarsa, haklarını nasıl arayabilirler? 
 
Ülkemde Hakk'ça adalet uygulanıyorsa ki öyle diyorlar. (Olmadığını zaman içerisinde çok görüyoruz.) Hani böyle durumlar bir iyice araştırılsa, güç kuvvet hatırına binaen ellerindeki imkânları kullanan hakimlerin verdiği yanlı cezalar tekrardan soruşturulsa ve haksız yere hakları elinden alınmış, sabıkalı damgası vurulmuş, kimileri bu yüzden eşten dosttan olmuş, çevresinden  soğumuş, yaşamaktan yorulmuş, işinden uzaklaştırılmış, hakikatte suçsuz  olanlar temize çıkarılsalar, tekrardan topluma kazandırılsalar hoş olmaz mı? Merakımdan soruyorum, meramımdan  değil...
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..