Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '18

 
Kategori
Futbol
 

Merakla Bekliyorum Gelecek Cezaları

Merakla Bekliyorum Gelecek Cezaları
 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonunda çıkan olaylar


        Derbide 90+5 in son saniyelerinde bir anda alev aldı futbolcular .Fırat Hoca'nın da olayları izleyip oyuna müdahale etmeyişinin de katkısıyla .Dün de beklenildiği gibi disiplin kuruluna sevkler açıklandı.Her ne kadar Galatasaray cephesi memnun olmadıysa da. Ancak unutulmamalı ki Perşembe günüde cezalar açıklanacak ve o günde Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi Mücadelesi var. Artık Ülke futbolunda iş o kadar çığırından çıktı ki insan içinden umarım cezalar Fenerbahçe-Anderlecht maçından önce açıklanır da kimse bak görüyor musun Fenerbahçe kayırılıyor demesin diye geçiriyor.

    Gelelim disiplin kuruluna yapılan sevklere , hiç şüphesiz ki en fazla cezayı Hasan Şaş alacak , görünen köy kılavuz istemez ama görüyorum ki Hasan Hoca'nın maç sonundaki o çılgına dönmüş tavrını göre göre hala tahrik edildi bu yüzdendi o davranışları diyerek Hoca'yı savunanlar var. Hiç katılmıyorum arkadaş tahrik olacaksan orada olma.

   Fatih Hoca'ya gelince 1 maçtan fazla ceza verirlerse yukarıda bahsettiğim gibi iş yine kayırma olaylarına gelecek . Hatırlayalım Şenol Güneş'in Ali Palabıyık'a küfürlerini hem de net bir şekilde ağzını okuyoruz peki neydi aldığı ceza 1 maç sevk sebebi "sportmenliğe aykırı davranış" yani "hakaret" değildi onlar ,bizi aptal yerine koyuyor disiplin kurulu her seferinde.

  Futbolculara gelince,Saldırı suçuyla sevk edilen diğer oyunculara  verilecek cezalarda Caner Erkin'e verilen 6 maçlık  ceza kesinlikle göz önüne alınmalı hatta nasıl bir gecede talimat değiştiyse, yine bu futbolculara daha ağır ceza verebilmek için talimatları değiştirin.

Ama  Gönül ister ki  bu cezalar verilirken ne geçmişte yapılan yumuşatmalar ne de art niyetli kararlar göz önüne alınsın , kimin ne diyeceği umursanmadan cezaların hakkı neyse verilsin. Artık bir milat olsun Perşembe günü çıkacak kararlar.Devamlılığı sağlansın kararların ,kimse sonraki kararda demesin öncesi şuydu buydu diye talimat ne diyorsa hareketin şiddeti ne gerektiriyorsa en üst sınırdan en alt sınıra kadar cezalar, kim ne hakediyorsa ona göre verilsin.Açıkçası merakla bekliyorum gelecek cezaları.

   Burada ağır bir eleştiriyi de kulüp yönetimlerine yapmak gerekiyor .Jailson özelinde değerlendirirsek,yaptığı hareket  kabul edilemez ne bu hareket nede buna benzeleri. Bu tip  hareketlere kulüp yönetimleri tepkisiz kaldıkça oyuncuları  kahraman haline getiriyorlar taraftarların gözünde,oyunclarda kahramanmışçasına yapıyor sosyal medyada paylaşımlarını,o kadar kaptırıyorlar ki kendilerini 4 senelik mukavelesinde her derbide 2-3 kendini bilmez hareket yaparak aldıkları paranın hakkını vermeden gidiyorlar olan Kulüplerimize,Türk futboluna oluyor.Umarım bu konuda bazı şeylerin değişmesi gerektiğini,oyuncu transferlerinde göz ardı edilmemesi gereken noktaların olduğunu külüp yönetimleri fark eder ve gerekli reaksiyonları gösterir.

 

 
Toplam blog
: 3
: 51
Kayıt tarihi
: 05.11.18
 
 

       Çocukluğumdan beri her zaman sporun özelliklede futbolun içinde olmak istedim, bazı futbol..