Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

Meral Akşener gelecekte Başbakan mı?

Meral Akşener gelecekte Başbakan mı?
 

Olur!

Hem de yakışır.

Bırakınız gidişatın da öyle gösterdiği falan..

İki kere ikinin dört ettiği gibi geleceğin Başbakanı Meral Akşener'i öngörmekteyim.

Ne MHP'yi desteklemişim bugüne kadar ne de desteklerim. MHP'nin kuruluş amacı, geçmişte Amerika'nın plan ve proje dahilinde sadece ve sadece 24 Ocak kararlarını meclisten geçirilebilmesi adına askeri rejime ihtiyaç duyulduğu ve terör ortamının yaratılması için örgütlendirilmiş olduğu Sol ideolojiyi sözünona yok etmek için kurulmuştu. 

Askeri rejime geçildikten sonra anlaşıldı ki, Ülkücü gençlik de Devrimci gençlik de ülkenin gerçek sevdalıları ve iki gürühün de Amerikan emperyalizm'ine karşı oldukları gerçeği ortaya çıkmış ve kardeşin kardeşe düşman edildiği senaryoları gün yüzüne çıkmış oldu..

MHP, Özal hükümetleri döneminde olsun Demirel Çiller Yılmaz ve Ecevit hükümetleri dönemlerinde olsun hep kilit parti durumunu koruyarak başta idam'ın kaldırılması gibi ülkenin en önemli kararlarında yeralmış bir partidir. 

Son onbeş yıl hükümet dönemlerinde de gizemliğini korumuştur.

Bugünkü MHP'nin savunacağı ve tutunacağı, vatan bayrak ve toprak'tan başka bir şey kalmamıştır. Oysa bayrak da vatan da toprak da seksen milyon nufüslü ülke insanına aittir. Kimsenin tekelinde olamaz da zaten.

Dolayisiyle MHP mutlaka ve mutlaka değişmeli ve yeni global ekonomi sistemine ayak uydurmalıdır. Kısaca üretime dayalı bir parti çizgisine gelmelidir.

Bunu tabiki ben değil, emperyal ülkeler ve dolayisiyle Washington istemektedir.

*

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girme arifelerinde ülkemizde kalıcı yeni dönemece girmesi kaçınılmazdır.

Ben bu kaçınılmaza Meral Akşener ile girileceğini düşünüyorum.

MHP kurultayı ile ilgili yargı ve benzer engellerle karşılaşılmış olsa da hukuk kuralları çerçevesinde çeyrek yüzyılı aşkın süreden sonra ilk kurultay gerçekleşecek ve Meral Akşener partinin başına geçecektir.

- "Efendim partinin başına geçmesi ile Başbakan mı olunur muş?" dediğinizi duyar gibiyim..

Elbette olmaz ama önümüzdeki genel seçimlerde Akşener tıpkı Demirel ve Çiller dönemlerinde olduğu gibi toplumu yakından ilgilendiren ekonomi çıkmazlara çare olabilecek çıkışlarla çoğu seçmene hitap edecek konulara parmak basarak oyunu arttıracağını düşünüyorum.

Örneğin, "iki anahtar" benzeri ekonomi vaatleri sunabilir..

Mesela, banka kredi ve faizlerin bir kısmının silinmesi gibi. Emekli maaşları ve asgari ücretlerde hissedilebilecek düzeye çıkarılması vaatleri gibi..

Şimdi aklıma gelmeyen devrim niteliğinde ekonomi kararlarını gündeme getirebilir vaatleri arasında..

- "İlk seçimlerde tek başına olamasa da CHP ile ortak hükümet de kurabilir Meral Akşener" diyorum ve noktalıyorum şimdilik.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..