Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Meral Akşener parti başkanı olabilecek mi?

Meral Akşener parti başkanı olabilecek mi?
 

yenicaggazetesi.com.tr'den...


Ok yaydan çıkmış gibi gözüküyor…

Olabilecek gibi gözüküyor!

Haddizatında, benim MHP Genel Başkanlığı için tercihim, Koray Aydın. Fakat gerek milliyetçi camiada, gerekse merkez sağ kitleler nezdinde rüzgârı arkasına alan aday Meral Akşener. Adaylar arasında en fazla oy toplayabilecek siyasetçinin Akşener olduğu anlaşılıyor.

Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM)’ın yaptığı araştırmaya göre, Akşener’in lideri olduğu bir MHP yüzde 18’in üzerinde oy alıyor. Eğer, bir şekilde MHP genel başkanı olamaz da başka bir parti kurarsa alabileceği oy oranı yüzde 8’in üzerinde… (Halk Tv, 17/04/2016)

Daha parti başkanı olma ihtimaliyle böyle bir potansiyele sahipse, resmen parti başkanı olduğu zaman alabileceği oy oranını hesap edin!

Tabii böyle bir potansiyeli durdurmak, engellemek isteyenlerin de olabileceğini hesaba katmak lâzım!

Son 10 yıl içinde, gerek merkez sağdan, gerekse milliyetçi camiadan oy toplayabilecek; Çiller, Hisarcıklıoğlu, Ağar gibi potansiyel adayların “bir şekilde” engellenmiş olduğunu hatırlayalım.

Akşener de engellenebilir mi?

Bunu, her şeyden fazla Meral Hanım’ın cesareti belirleyecek.

Bu cesaretin ve önüne konabilecek engelleri aşacak siyasî tecrübenin Meral Hanım’da olduğunu değerlendiriyorum. Üniversite yıllarından beri, en az 40 yıldır “aktif” siyasetin içinde… Çatlılar kuşağıyla siyaset yapmış bir “Asena”… Aynı zamanda, Demirellerle, Çillerlerle merkez sağ siyesin içinde bulundu, İçişleri Bakanlığı yaptı.

Türk siyasetini, sağ kanadın dinamiklerini iyi bilen bir kadın aday!

x   x   x

“MHP delegelerinin %95’i değişim istiyor”

Dün akşam (18/04), CNN TÜRK’te soruları cevaplayan diğer başkan adayı Ümit Özdağ,“MHP delegelerinin yüzde 95’nin kurultay istediğini” söyledi. Bu rakam biraz abartılı olsa bile, çok büyük bir çoğunluğun, mevcut yönetimi istemediğini artık bütün dünya görüyor. Aslında, MHP’de Bahçeli ve ekibinin işi bitik... Lâkin direnişi, yanal kanalların Bahçeli sevdasını, onu can havliyle savunmalarını ibretle, Akşener’in parti disiplin kuruluna verilmesi gibi “komik” gayretleri hayretle izliyorsunuz.

MHP’de Akşener’in liderliğini önlemek için akıl almaz yöntemlerin devreye sokulacağı gayet açık.

Akşener’in azmi ve kendisine ülke çapında gittikçe büyüyen destek de gayet açık…

Meral Hanım’ı engellemek daha önceki potansiyel adayları engellemek kadar kolay olmayacak!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..