Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Meral Okay... 53 yıla sığdırılmış sonsuzluk..

Meral Okay... 53 yıla sığdırılmış sonsuzluk..
 

Ne yazmalı ! Nasıl anlatmalı !

Birkaç satır ve üç beş kelime elbette ki aciz kalacak onun karşısında…

Kocaman bir yürek sustu dün sabah. Yüreğiyle devleşen kadını, Meral Okay’ı kaybettik..

O ölmedi, biz onsuz kaldık bundan sonra.

Öyle üzgünüm ki. Öyle üzgünüz ki. Ne söylesem çare değil, ne yazsam tarifi mümkün değil. Bir kadın ki, tek başına her birimizin yüreklerine dokundu, yüreklerimize yer etti ve şimdi koskocaman bir boşluk bırakarak, biricik sevgilisi ‘Yaman’ın yanına konmak için uçuverdi ansızın..

O Asmalı Konağın, Bir Bulut Olsam’ın, Muhteşem Yüzyıl’ın senaryosunu yazan kadın. İkinci Bahar’da, Kasap Melahat rolüyle, elindeki satır ile kendini sevdiren kadın..

O Daha adını sayamadığım pek çok dizide, filmde, yapımda, eserde emeği ve yüreği olan kadın.

O Hep dürüst, dobra dobra, mütevazı ve çalışkan kadın. Dar zihinlerin karşısındaki cesur kadın...

O en önemlisi âşık bir kadın. Yıllar önce ölen biricik eşine, en derininden bir aşk ile bağlanmış, bu anlamda yıllardır verdiği pek çok dersin üstüne, bir de adam gibi, kadın gibi sevmenin ve sadakatin dersini de vermiş bir kadın..

Dedim ya onu ne kadar anlatmaya çalışsak imkânsız.

O herhangi biri değildi. Estetikleriyle, sevgilileriyle, magazin hayatıyla gündeme gelmedi. Öyle güzel, öyle sıcak, öyle şeker ve öylesine büyük bir kadındı ki ve öylesine sevdirdi ki kendini, bugün ölüm haberiyle adeta herkesi, her yeri altüst etti.

Her ölüm erken, Her ölüm biraz daha vakitsiz. Ama yeri bir daha dolmayacak ise giden kişinin, işte o noktada ölümün anlamı, ardında kalanlar için tarifsiz ve yetersiz..

Nasıl incittiler, nasıl kırdılar onu.. Sağlığında ve hayatında, insanlara faydalı olmak için yaptığı, aşkla, sevgiyle yaptığı işler için duymadığı kalmadı. Onu bir kez bile dinlemeden konuştu herkes dilinin ucuna gelen ile.. Anlamaya bile çalışmadan, ahkâm kesmekti çünkü bizim işimiz. Keşke konuşmadan önce, Meral Okay’ı tanımaya, anlamaya çalışsaydık hep birlikte.. Yaptığı işin sadece yüzeyini değil, derinini görmeye çalışsaydık bir kere..

Ve bu noktada illaki söylemem gereken en önemli konu… Daha öncesinde de yazmıştım ama şimdi bunları bir kez daha söylemek çok anlamlı olacak…

M.Yüzyıl için söylenmeyen kalmadı. Ve eminim ki, her söylenen onu çok incitti. Zira bir programda uzun uzadıya dinlemiştim kendisini. Nerden yola çıktığını, neler planladığını, o senaryoyu, o bayıla bayıla seyrettiğimiz ve her hafta izlenme rekorları kıran diziyi anlatırken, yüreğinden gelen o heyecanı, Kanuni’den söz ederken duyduğu hayranlığı ve yazdığı her karakter için duyduğu sevgiyi ve saygıyı öyle hissettirmişti ki. Yani oturupta “ben ne yapayım, ne yapayım, dur ben bir senaryo yazayım da, Kanuni’ye hakaret edeyim” değildi niyeti.

Öylesine büyük emek vermişti ki Meral Okay, öylesine ciddiye almıştı ki işini ve öylesine güzel bir yürekle, saygıyla yapmıştı ki işini. Onun amacı tarihe hakaret falan değildi kandırmayalım kendimizi. Kendi cahilliğimizi ört bas etmek için, üste çıkmaya çalışmayalım. Madem o kadar tarihine, ecdadına saygılı milletiz, TRT’nin yeni yaptığı diziyi neden reytinglerde bir numara yapamadık, madem tarihten çok anlıyoruz, neden Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’ı göklere çıkarmadık. Lütfen iki satır okumadan, iki kitap yüzü açmadan, tarihten habersiz, tarihi savunmaya kalkmayalım. Meral Okay bugün yaptığı iş ile her şeyden önce, insanların tarihe sempati duymasını ve meraklanmasını sağlamıştır. Kimseye hakaret etmek, aşağılamak gibi bir niyeti olmamıştır. Yüreğinden gelen bir iş yapmıştır ama en çok da yüreği yaralanmıştır.

Şimdi lütfen….

Defne J.Foster’ın ölümünden sonra yapılan çirkinlikler olmasın ! Kalbi çirkin, dilleri zehirli olanlar en azından sussun !

Zira onun artık, onu anlayanlar dışındakilere kendini anlatması imkânsız. Ve savunulmaya gerek olmayacak kadar da suçsuz..

Güzel yürekli kadın, Sen asla unutulmayacaksın. Zaten giderken bıraktığın boşluk buna izin vermeyecek !

Siyah İnci’den dev yürekli kadına sonsuz saygı, sevgi ve hüzünle..

www.twitter.com/blackpearl42

 

 
Toplam blog
: 55
: 2295
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Kendi halinde bir TV izleyicisi ve yorumcusudur Siyah İnci. Tipik bir akrep burcudur.  Büyük çoğu..