Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
Okunma Sayısı
1079
 

Meral Okay’ı yitirdik (Muhteşem Yüzyıl, anasız kaldı)

Meral Okay’ı yitirdik (Muhteşem Yüzyıl, anasız kaldı)
 

Sinema dünyamızın yüz akı Meral Okay ne demişti?

“Yaşamak en büyük aşkmış, kanser amansız bir hastalık değilmiş.”

Yaşamı sevmek, “en büyük aşk” olarak görmek!

“Kanser”e, farklı bir ad bulmak, “amansız hastalık” demek!

“Amansız” sıfatı, “kurtuluş yok” anlamı dışında nasıl bir anlam taşıyabilir/di?

O “amansız hastalık”, Meral Okay’ı bu sabah aramızdan aldı götürdü; Meral Okay, yaşama veda etti.

“En büyük aşkım” dediği yaşama!...

“Muhteşem Yüzyıl”, anasız kaldı!

Işıklar içinde yatsın...

*****

Meral Okay Kimdir?

20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi.

(Yaman Okay, 41 yaşında kansere yenik düştü.)

Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı.

Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi.

2011 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yaptı.


Meral Okay’ın Ödülleri

14. Adana Altın Koza Film Şenliği - 2007, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Beynelmilel

24. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Hiçbiryerde
Filmografisi

Oyuncu Meral Okay

Bir Bulut Olsam (2009) - İnci Batur
Alia (2008)
Beynelmilel (2006) - Aydeniz Derya
O Şimdi Asker (2002) - Resmiye
Hiçbiryerde (2001) - Melek
Koltuk Sevdası (2001)
Yeditepe İstanbul (2001) - Havva
İkinci Bahar (1998) - Kasap Melahat
Seni Seviyorum Rosa (1992)


Senaryo Yazarı Meral Okay

Yasemince (1997)
Asmalı Konak (2002)
Fedai (2007)
Bir Bulut Olsam (2009)
Muhteşem Yüzyıl (2011)


TURGUT ÇELİK/ Mersin

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Sabahtan beri dilimde “…ağlarım ‘Arkadaş’ şarkısını duyunca…” Ve söz biter… Nurlar içinde yatsın o güzel insan. Saygıyla…

Can ile 
 09.04.2012 22:18
Cevap :
Canan Hanım... Güzel insanlar, insanlıktan nasibini almamışaların yaşadığı toplumda daha bir büyüyor. Saygılar, selamlar.  10.04.2012 10:01
 

Güzel bir insandı...toprağı bol olsun...

nedim üstün 
 09.04.2012 10:30
Cevap :
Ne demişti büyük anlatı ustası Yaşar Kemal: "O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler." Dileğinizi paylaşıyorum. Saygılar, selamlar.  09.04.2012 12:16
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 2459
Toplam yorum
: 2830
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 2376
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

İspir, hem doğum yerim, hem memleketim. Emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Dil ve Tarih-..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster