Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '06

 
Kategori
Yeni Modeller
 

Mercedes yıldızının ışığı

Mercedes-Benz Türk otobüs imalatında amiral gemisini O403 den TRAVEGO ya dönüştürdü.İstanbul-Hoşdere deki modern tesislerde üretilen Travego seyahat otobüsleri yüksek teknolojisi,üstün sürücü ve yolcu konforu ile yine bir adım önde yer alıyor.

1967 yılında Otomarsan ismi ile kurulan şirket ismini 1990 da Mercedes-Benz Türk olarak değiştirdi.1968 yılında EFSANE O302 otobüslerin imalatı ile başlayan hikaye 2005 de Travego üretimi ile de devam ediyor.Mercedes-Benz Türk toplam 69 ülkeye ürettiği otobüs sayısını 50.000 lere taşıdı.2007 yılından itibaren İstanbul daki fabrika Mercedes yıldızlı otobüslerin dünyadaki tek üreticisi olacak.

Aksaray'da 1986 yılında kurulan kamyon fabrikasında ise hafif ve ağır kamyonlar ile çekiciler ve ünimoglar üretiliyor.ATEGO ve AXOR modellerinin yenilenmesi ile üretim ivme kazandı.

Ülke ekonomisine yaptığı pozitif katkının yanı sıra M.B.T sosyal sorumluluk projesi olarak ele alınan "her kızımız bir yıldız" ile de doğu illerinde ekonomik koşullardan dolayı öğrenimlerine devam edemeyen ,meslek sahibi olmak isteyen ilköğretim mezunu kızlarımıza destek veriyor.2004 yılında Çağdaş yaşamı destekleme derneği ile ortak olarak yürütülen proje kapsamında 29 ilde "800 yıldız kıza" ulaşılmak hedefleniyor.

Proje ile “erkek alanı” olarak görülen motor, elektrik/elektronik, torna/tesviye, makina ressamlığı ve bilgisayar gibi mesleki branşlarda eğitilecek olan kız öğrenciler, eğitim süresi bitiminde okullarını başarıyla tamamladıktan sonra ihtiyaçlara göre Mercedes-Benz Türk A.Ş., bayi ve tedarikçiler tarafından istihdam edilebilecekler veya başka teknik personel ihtiyacı olan şirketlere yönlendirilebilecekler.

Mercedes-Benz in ambleminde yer alan yıldız , üretim-ekonomi-eğitim alanlarında da parlıyor.Dileğimiz bu ışığın gücünü hiç kaybetmeden sonsuza kadar parlamasıdır.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..