- Kategori
- Türk Mutfağı
Mercimeği sevelim
Mercimek salatası(resmin açıklaması yazıda)
Yeşil mercimek salatası (Piyaz)
Malzemesi: 1, 5 su bardağı haşlanmış mercimek
2 yeşil taze soğan (ince kıyılmış )
5-6 marul yaprağı (yaprakları yıkayıp, 10dak.1/2çay fincanı elma sirkesine 3subardağı su karıştırıp bekletiniz)
1 tane bütün limon (1/2 ye bölünerek kullanılacak)
3 tane turşu biberi (turşudan çıkarılmış ince kıyılır)
1 çay bardağı pirinç (haşlanmış, süzülmüş)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:Cam kaseye yıkanıp haşlanan mercimeklerle, kıyılmış soğan ile haşlanmış pirinç ile kıyılmış turşu biberlerle karıştırılır, başka bir kasede karılan pul biber, tuz , kekik, kıyılmış sarmısak la zeytinyağı harmanlanarak bir yanda beklerken servis tabağına marullar serilir, her iki kasedeki yağlı biberli harçla mercimekler karıştırılıp marulların üstüne yerleştirilir.4yaprak kesilmiş limonla üstü süslenir suyuda üzerine , servis edilir..Marulun çok beyaz kısmı çok ince kıyılarak salatanın limonların birleşimine konur, servise hazırdır.