Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
856
 

Mercimek çorbası

Mercimek çorbası
 

Bu akşam eve geldiğimde bu çorbayı yaptım, soğuk kış aylarında benim favori çorbalarımdan biridir. Umarım benim tarifimle hoşunuza gider.

Malzemeler
4 arpacık soğan ya da 1 orta boy soğan.

1 çorba kaşığı salça.

2 çorba kaşığı zeytinyağı.

1 su bardağı kırmızı mercimek.

Yapılışı
Bir tencereye zeytinyağı ve salçayı koyun biraz çevirdikten sonra soğanları atın (bütün olarak )biraz da soğanlarla çevirin sonra yıkanmış kırmızı mercimekleri koyup üzerine 5 bardak su ve tuz ekleyelim. Mercimekler iyice dağılana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...
aslı durkut

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Mercimek salçalı daha leziz olur dedim, ama havuç da rendelerseniz süper olur demeyi unuttum. Bir de öyle deyin.

Not: Ümit Culduz'un tarifi klasik restoran tarifidir. Ama inanın bana bizim salçalı, soğanlı ve mümkünse havuçlu tarifin yanından bile geçemez :)))

Nazan Adıgüzel Köseoğlu 
 19.09.2007 10:12
Cevap :
nazan hanım merhaba bu denediğim başka bir mercimek çorbası tarifi..benim kullandığım salçalar ev yapmı ve hak,katen çok ama çok lezzetli olur... normalde yaparken ben havuç yanında patatesde koyarım..burda ömür rest. aşçı olan amcamızın tarifi ..sizde öyle deneyin . çok güzel olur :))) afiyet olsun  19.09.2007 11:40
 

Demek sen de mercimek çorbasını salçalı yapıyorsun benim gibi ;)) genelde salçasız yaparlar (hatta restoranlarda bile) ve kesinlikle salçalısı dah leziz olur.  

Nazan Adıgüzel Köseoğlu 
 19.09.2007 10:09
 

Sayfanız çok güzel ve tümüyle yemeklere ayrılmış.Kutlarım. Eh, bu verdiğiniz tarife göre de pişirilebilir tabii mercimek. Ama aslı farklıdır.Salça, yağ ve soğan konmaz örneğin. Şaşırdınız değil mi? Elbette bunlar da olur ama sizin tarifinizdeki gibi değil. Kemik suyuna olur mercimek ve iliğin yağı yeterlidir, soğanlar bütün olarak atılır ve sonra çıkarılır. Ayrıca süzülmesi gerekir mercimeğin. Servis sırasında tereyağında kızartılmış pul biber ilave ederseniz (bir kahve kaşığı) ayrı bir lezzet oluışturur.

Ümit Culduz  
 17.08.2007 13:32
 

Sevgili Asli Hanim, Once Merhabalar,Tesadufen Blokdaki Yemek Sayfanizi gordum ve kismen inceldim,firsat buldukcada ziyaret ederim...Ellerinize saglik bu guzel yemekleri ve pastalari peki ne zaman yiyecegiz..? Gerci siz istanbul`da ben ise Adana`da aramizda nerdeyse 1000-Km var..Neyse artik bizlerde buradan o guzel yemeklerinizi ve tatli-pastalarinizi emek verdiginiz bu sayfalardaki resim ve tariflerden seyrederek,yemis gibi oluruz..! Tekrar ellerinize saglik,simdilik hosca kalin... Selamlar Necip KONi - ADANA - TR

Necip Köni - Adana / TR 
 24.07.2007 0:36
Cevap :
çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için çok sağolun :))  24.07.2007 10:14
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 42
Toplam yorum
: 69
Toplam mesaj
: 14
Ort. okunma sayısı
: 1912
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Yemek ve pasta yapmayı çok seviyorum. Pastacılıkla ilgili çeşitli kurslara katıldım ve sertifikalar ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster