Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mercimekli kol böreği

Mercimekli kol böreği
 

Merhabalar,

Kuşkusuz iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de, börektir. Şöyle, üzerinde dumanı tüten, mis gibi kokan bir parça böreğe kim hayır diyebilir ki…sanırım hiç birimiz, öyle değil mi arkadaşlar.

Öyleyse, hem çok lezzetli , hem de görüntüsü harika mercimekli kol böreği tarifini denemeye ne dersiniz...

Malzemeler

· 1 kilo hazır yufka (4 adet )

· 2 su bardağı yeşil mercimek

· 1 adet kuru soğan

· 150 grm kıyma

· Yufakaların aralarında kullanmak için: 1 su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt

· 1 yumura sarısı

· Bir tutam tuz ve karabiber

Yapılışı

-Mercimeği bir tencerede iyice haşlıyoruz. Daha sonra incecik doğradığımız soğanı ocaktaki tencerede

hafifçe sarartıp, kıymayla birlikte kavuruyoruz ve mercimeği ilave ediyoruz. 10- 15 saniye kadar kaşık yardımıyla karıştırılan malzemeye, biraz tuz ve karabiber ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

-4 adet yufkayı üst üste koyup, iki eş parçaya ayırıyoruz.

-Yarım yufkayı, düz tarafı bize bakacak şekilde, masanın üzerine koyuyoruz.

-Yarım yufkanın üzerine önceden hazırladığımız yağlı sütten 3 yemek kaşığı döküp, fırça yardımıyla heryerine sürüyoruz.

-Hazırlanan, iç malzemeden(mercimekli), yufkanın sadece düz olan kısmına

soldan sağa doğru 4 yemek kaşığı koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.

-Sardığımız yufkayı tepsinin ortasına koyuyoruz. Aynı işlemi diğer yufklarla da yapıp, resimdeki gibi tepsiye yerleştiriyoruz.

-Yufkaların sarma işlemi bitince, kalan yağlı, sütlü malzemenin içine bir yumurta sarısı ilave edip, bu üçlü karışımı fırça yardımıyla böreğin her yerine sürüyoruz.

-160 derecede, böreğinin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan böreğin üzerine kağıt havlu koyup, dilendirdiğimiz böreği, iftar saatinde, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Değerli arkadaşlar, böreğin üzerinin çok yumuşak olmasını istiyorsanız, üzerini 5- 10 dakika buzdolap poşetiyle kapatabilirsiniz.

:) Siz böreğinizin içine bir tutam da sevginizi eklediniz mi, harika bir börek olacağınıdan emin olabilirsiniz.

Afiyet, şeker bal olsun.


NOT: Bugüne kadar, bu böreği tadan herkes çok beğenmiştir, mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. En çok da börekseverler:) emin olabilirisiniz. Üstelik ders anlatırmış gibi anlattım:) yaparken birebir uygulayınız.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..