Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Merdaneli börek

Merdaneli börek
 

merdaneli börek


Sıcak mis gibi bir çayın yanında çıtır , çıtır dumanı üstünde tüten bir börek ne de güzel olur. Hele iki arkadaş sohbet ederken........ 

MERDANELİ BÖREK: 

Malzemeler: 

Bir çay bardağı z.y. , bir çay bardağı yoğurt , 2 çay bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un. Yufkaları açmak için, 1 kase nişasta, üstü için bir su bardağı mısır yağı, İçi isteğe bağlı olarak, kıymalı patatesli, kıymalı patlıcanlı, ıspanaklı peynirli olabilir.Malzemnin içine bir bardak süt bir yumurta 2 kaşık tere yağı ilave edilirse lezzetli olur. 

YAPILIŞI: 

Önce geniş bir kaba, yağ yoğurt , su, tuz, ilave edilir ve karıştırılır. Aldığı kadar un konur ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. 20 dakika bekletilir. Bu arada içi hazılanır. Hamur ikiye bölünür ve herbirini 13 er bezeye bölünerek bezeleri bir tabak büyülüğünde aralara nişasta serperek açılır. 13 bezeyi üst üste koyarak merdane ile tepsi büyüklüğüne göre açılır ve tak bir yufka haline getirilerek, yağlanmamış tepsiye yufka serilir. İÇ malzemesi yerleştirilir. Kalan diğer 13 beze de aynı şekilde açılarak yufka haline getirilir ve tepsideki malzemenin üzerine kapatılır. Üzeri kare kare kesilerek , üzerine bir su bardağı mısır yağı gezdirilir.200 derecede ısıtılan fırında , üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır. 

AFİYETLE YENİR. 

 
Toplam blog
: 19
: 605
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..