Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Merhaba dostlar

Merhaba dostlar
 

FOK balıklarına kıymayalım, kıydırmayalım. Onlarında yaşama hakkı var. Lütfen!..


İNSAN BİRAZ YARATAN ALLAH'TAN KORKAR....

Bugün internet siteleri ile medyaya yansıyan şu haberi sizinle paylaşmak istiyorum;

"Her yıl mart sonlarında başlayan fok balığı avı için, Kanada bu yıl da kontenjanını artırdı."

Dünya genelindeki protestolara rağmen geçen yıl 338 bin 200 fokun avlanmasına izin veren Kanada, bu yıl kontenjanı 50 bin artırdı ve avlanacak fok sayısını 388 bin 200 olarak açıkladı.

Kanada Federal Balıkçılık Bakanı Gail Shea, yaptığı açıklamada, kotanın artırılmasına gerekçe olarak, yine bölgedeki fok sayısının artmasını gösterdi.
Her yıl avlanabilecek fok sayısının 300 bin ila 600 bin arttığını iddia eden Bakan Shea, 1970'lerde 2 milyon civarında olan fok nüfusunun, bu yıl 7 milyon 200 bine ulaştığını söyledi.

Shea, bakanlığına bağlı ekiplerin avlanma bölgelerinde sürekli denetim ve kontrol yapacaklarını, belirlenen kurallara aykırı hareket edenlerin derhal bölgeden çıkarılacaklarını belirtti.

AVCILAR İSTEKSİZ OLUNCA DEVLET TEŞVİK AÇIKLADI.
Öte yandan, bakanlığın avlanma kotasını artırmasına karşın, avcıların bu yılki av için çok da istekli olmadıkları haberleri geliyor.
Avrupa Birliği'nin üye ülkelere fok yasağı koyması ve dünyada artan tepkiler nedeniyle, müşteri bulmakta zorlanacaklarını düşünen avcıların, av izni için henüz başvurmadıkları öğrenildi. Avcıların isteksizliği üzerine başka bir açıklama yapan Balıkçılık Bakanı Gail Shea, avlanacak foklardan 20 bininin 3 ayrı projede kullanılmak üzere devlet tarafından satın alınacağını duyurdu.

Uzmanlar, av bölgesindeki buzulların durumunun da iyi olmadığına dikkati çekerek, avcıların erime yüzünden ciddi sorunlarla karşılaşabilecekleri uyarısında bulunuyorlar. Yavru foklar, vahşice öldürülerek avlanıyorlar." HABER BU ARKADAŞLAR.... HEMEN HEMEN HER YERDE ÇIKTI... Bu zavallı hayvanların suçu ve günahı ne? Bu katliamı durduracak yetkili birileri yok mu? Bu nasıl insanlık dışı bir avlanma şekli? Çok üzülüyorum. Herkesi bu olayı kınamaya ve bir tavır almaya çağırıyorum. Bu katliamın neresinde insanlık ve uygarlık var?

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..