Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Merhaba sevgililer!

Merhaba sevgililer!
 

Keşke, en çirkin yalanlar en güzel insanlara söylenmemiş olsa, sevgiler yara almasaydı...

Allah tüm canlıları, nesillerinin devamı için, çoğalma özellikleri ile yaratmıştır. Bu nedenle karşı cinslerin birbirlerine yaklaşmaları, anlaşmaları ve kaynaşmaları doğal bir olgudur.

Toplumlar, bu doğa yasasını kabullenmekle birlikte, koydukları bilinçsiz engellerle işi daha da karmaşık hale getirmektedirler. "Anladık"... "Her şeyin bir zamanı var"... "Ona büyükler karar verir" " Siz dünkü çocuklar ne anlarsınız"... diyerek gençlerin önüne dikilirler.

Bu kısıtlamalar, doğal olguyu yok etmediği gibi, normal yürümesi gereken birlikteliklere de büyük zararlar varmektedirler. Bilmezler ki; kısıtlamalarla gerçekler ortadan kaldırılmaz aksine, birikerek çoğalırlar.

Yurdumuzun her yerinde olmasa da, genelde arkadaşlıklar, büyüklerin bilgisi dışında kurulur. Ve yanlış da buradan başlar. Rehberliğe ihtiyacı olan gençler kimseden yardım alamazlar... Ha... Neyse ki; biz yazarlar, dilimizin döndüğü kadar bir nebze katkımız oluyorsa ne ala...

Sevgili gençler, yarın bir arkadaşınızla çıkacak iseniz, kırmızı çizgilerinizi önceden belirleyiniz ve onlara mutlaka uyunuz. Aslında bu da yetmeyecektir. Sizin bugün önemsemediğiniz bazı şeyler yarın değerli olabilir. Kendinizi, zaaflarınızın rüzgarına kaptırmayınız. Hislerden uzak, aklı rehber edinen bir yaklaşım yanlışları önleyebilir.

Eğer sevgilinizle evliliğe dönük planlarınız varsa, hayalci değil gerçekçi olunuz. Evleninceye kadar hayallerle nasıl mutlu oluyorsanız, evlilikte de gerçekleri aynı anlayışla kucaklamalısınız. Eğer çok risk almışsanız, gerçekler (eşek dikeni gibi) göğsünüze saplanır, onları kucaklayamazsınız... En büyük risk ise: Maddiyata önem vermeyen bir anlayışla evliliğe girmektir. Bir toplum içine gireceksiniz. Komşularınız olacak... Çevreniz olacak... Kayıtsız kalamazsınız. O hiç önem vermediğiniz: Eşya, dekor, giyim, kuşam, takı vs. Çok önemli olmaya başlayabilir... Benden hatırlatması...

Çeşitli nedenlerle insanlar gerçekleri saklayarak karşı cinsin güvenini kazanırlar. Değer mi? Her seferinde yalancı pozisyonunda bulunup, sevginin hazzını yaşamak olanaklı mı?

Tarafların, gerçekler üzerine kurulmuş bir sevgiyi paylaşmaları ile sevginin ve sevgili olmanın hazzına varacaklarına inanıyor, tüm sevgililere mutkuluklar diliyorum.
 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..