Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Merhaba

Bir yazar yeni gazetesinde yazmaya, bir sunucu ilk programına çıkarken, bir sunuma başlarken kuvvetlice bir merhaba deriz ya, işte o MERHABA dan hepinize.

Amacım merhaba diyerek devam etmekti ama merak ettim Merhaba nın anlamını. Baktım insanları tembelleştirdiği söylenen Google, oradan geçtim bilgi kaynagı ekşi sözlüğe. Ne güzel yazmış ekşi sözlük yazarları.

Merhaba "rahat olun, yayılın, gevşeyin manasındaki arapca sözcük."

Halikarnas Balıkçısı coşkuyla severmiş bu kelimeyi. Banada bir an sıcak geldi. Malum pek çok kişide vardır işi gücü bırakıp Bodruma yerleşmeye gitme arzusu. Her arkadaş toplantısında bahsederiz ama nafile birisi gitse bari yazın ziyaretine gideriz. Neyse anlatmışki Cevat Şakir Kabaağaçlı "Çok eski zamanlarda, uzun yolda karşılaşan iki seyyah, diğerine zarar vermeyi düşünmediğini, düşmanca bir niyeti olmadiğını anlatmak için, yaylarını gerip, oklarını uzaklara atar ve mir heba yani okum boşa gitsin derlermiş. zaman içinde bu söz, merhaba olmus." Güzel bir yaklaşım bence ama belkide değerli ok bu kadar boşa açılmıyordur. Yayı gerip boş bırakmak bana daha doğru geliyor. Tabi eğer bu hareket daha ters bir hareket kabul edilmiyorsa.

Neyse ilk yazımızı bir şiirle tamamlıyalım. Yaşar Kemal'den

Dünyanın ucunda bir gül açılmış
Efil efil esen yele merhaba
Karanlığın sonu bir ulu Şafak
Sarp kayadan geçen yola merhaba

Acida kahırda çekmiş geliyor
Güneşten boşanmış kopmuş geliyor
Bir ışık selidir, sokmuş geliyor
Işıldayıp gelen sele MERHABA

 
Toplam blog
: 9
: 429
Kayıt tarihi
: 20.03.08
 
 

İstanbul'da yaşayan otuzlarının sonlarında konuşmak, fikir beyan etmek, zaman içinde görüşlerinin se..