Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet / Fırat’ın tesadüfen açtığı kapıda, geçmişin hesapları!

Merhamet / Fırat’ın tesadüfen açtığı kapıda, geçmişin hesapları!
 

Kanal D.in drama dizisi Merhamet 2.ci Part Time’ da gösterimine rağmen ilgi ile izleniyor. Geçtiğimiz akşam 31.Bölümü ekranlarımızdaydı. Reytinglerine bakarsak, AB kategorisinde oldukça iyi gözüküyor. AB’de 3 basamak yükselerek 4. Sırada, Total’de 22. Sırada yer aldı.

Deniz, Can ile nikâh yapacaktır. Herkes oradadır. Deniz evliliğe evet diyemez nikâh salonunu terk eder bir otele yerleşir. Sermet’e telefon eder, yanına çağırır. Mantığı hayır dese de gönlü Sermet’i istemektedir. Sermet, Liseli aşık genç oğlan gibi şoktadır. Deniz’in ile el ele yürümesi bile kendince gariptir.

Fırat’ın arabasına bomba konmuş, arabaya otel müdiresi bindiği için patlamada ölmüştür. Fırat cenazeye gidecektir. Sermet, Sinan ve adamalarını koruma olarak Fırat’ın yanında gönderir.

Can, Deniz’in hayır demesi ve terk etmesini hazmedemez. İçki içer, ilaç alır, zehirlenir, hastaneye kaldırılır. Deniz ve Sermet herkes hastaneye koşar. Bu arada Cenazeye giden Fırat’tan haber almazlar.

Sinan yolda arabası bozulma numarası yapar, adamları ile Fırat’ı gönderir. Yolda adamları Fırat’ın telefonunu alırlar, silah çekerler. Fırat adamlarla boğuşma anında direksiyonu tutar, araba yoldan çıkar, ağaca çarpar. Fırat, ormanlıklarda kaçarak kaybolur.

Şu tesadüfe bakın ki, Ormanda bir ev görür. Sinan’ın kız kardeşinin kaldığı evdir. Eve girer, evde bir kız bulur. Fırat kızı dikkatli bakınca tanır. Geçmişin karanlığında kalan sırlarıyla yüz yüze gelir. Kız, Nil (Hande Subaşı) Amerika’da okurken okul arkadaşı olan kızdır. Ağır akıl hastasıdır. Fırat’ı tanır, Amerika’daki birlikteliklerinden hamile kalmış, aldırmamış, doğurmuştur. Sonra da çocuğunu öldürmüştür. Aralarında konuşurlar, Nil, Narin ile evlenip evlenmediklerini sorar.

Sinan, kardeşinin yaşadığı eve gelmiş, Fırat, içerde kardeşinin yanındadır. Geçmişte kardeşine bu hale getiren Fırat’a karşı intikam duyguları ile yanıp, tutuşmaktadır. Dışarıda tabancası elinde bekler, camdan onları gözetler.

Şadiye, Zafer ile anlaşır, ablasının evini terk eder. Kendilerine ev tutmuşlar, evleneceklerdir. Ablasına mektup bırakmıştır. Narin mektubu okuyunca çok sinirlenir. Şadiye, Zafer ile el ele tutuşup, eski yıllardaki kirli geçen hayat kadını günlerini unutmak istemektedir. Geriye dönüşlerde, babası Moskof Recep’in walkmanini kırması, dansöz mü köçek mi olucan deyip dövmesi ve annesi ve kardeşi Mehmet’in dumanlar içinde evde zehirlenip ölmeleri, onların mezarlıkta gömülmesini seyretmesi, Şadiye için dayanılmaz acılar olur. Sonra da bunalıma düşer, İstanbul’a gelir. Bu kötü hayata nasıl sürüklendiğinin hikayesi gösterilir. Dost bildiği bir kadın, para vermiş, boş bir senet imzalatmış, tuzağa düşürülmüştür.

 

Deniz, hastanede Can’ın başında kalır, Sermet gizli, gizli, Deniz’i Can’dan kıskanmaktadır. Gece evinden telefon eder, Deniz’in kendisiyle sabaha kadar konuşmasını ister. Konuşurken Deniz telefonu açık uyuyakalır.

Atıf, Fırat’ı bulmaya yardım eder. Fırat ile ilgili araştırmalarını devam eder. Fırat olayı çözer, Amerika’da aynı üniversitede, Sinan’ın kız kardeşi ile beraber okumuşlardır. Buradan yola çıkarak, Sinan’ın o bağ evini tespit eder.

Atıf, Sermet’i bu işe karıştırmayın dese de, Sermet Sinan’ın adamlarını yakarlar, sorguya çeker, tabanca tehdidiyle konuşturur. Narin, Deniz’in Sermet’e karşı hayranlığını çok garip karşılamakta bir şeyler sezmektedir.

Fırat ben seni kurtaracağım deyip, kızı alıp evden kaçarlar. Sinan peşlerine düşer. Atıf, eve jandarma getir, Sermet de gelmiştir.

Fırat ile Nil yola çıkarlar. Gelen arabayı durudurlar. Arabadan Sinan çıkar, tabancasını Fırat’a doğrultur. Fırat’a “Beğendin mi eserini? Şimdi intikam zamanı Fırat Kazan.” Der. Kardeşi Nil Sinan’a sarılır, adamlarına Fırat’ı götürün der. Nil kardeşine söyle Fırat’ı bıraksınlar dese de, oradan uzaklaşırlar. Bölüm burada sona erer.

Bu bölümde yeni bir oyuncu "Nil" karakteriyle diziye katıldı. 2011 yılında "Anadolu Kartalları" sinema filminde Üsteğmen Ahmet Onur'un (Çağatay Ulusoy) sevgilisini canlandıran Hande Subaşı bu güzel kızımız. Uzun zamandır dizilerde oynamayan Hande Subaşı, 2-3 bölüm Merhamet' de yer alacak.

Benim keyifle izlediğim dizilerden Merhamet. Daha önceleri de belirtmiştim, “Sermet” karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ’ı çok beğeniyorum. Ayrıca “Deniz” karakteri Burçin Terzioğlu’nu da çok başarılı buluyorum.  Lafın kısası, bütün oyuncuların performansı diziyi seyredilir yapıyor.

Keyifli seyirler, her şeyiniz gönlünüzce olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..