Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet / Sermet & Deniz garip, tutkulu aşkı!

Merhamet / Sermet & Deniz garip, tutkulu aşkı!
 

Kanal D.in aşk ve drama dizisi “Merhamet” geçtiğimiz akşam 37.bölümü ekranlarımızdaydı. Sermet’in Deniz’e olan aşkı bir garip, kendine yakıştıramadığı gibi, ifade etmekte zorlanmaktadır. Deniz, Sermet’e tutku dolu bambaşka bir aşkla bağlıdır. Bu deli dolu patavatsız adamın aşkı, benim gibi izleyicinin de ilgisini çekmiş olacak ki, diziye ilgi devam etmektedir. Reytinglerde bu hafta, AB’de 5.sırada, Total’de 23.sırada bulunmaktadır.

Hande Altaylı’ ın “Kahperengi”  isimli kitabından uyarlanan dizinin senaristliğini, Mahinur Ergun ve Metin Çam yapmaktadır.

İlk başlarda Narin’e Yaslıhan’da gençliğinde aşık olan, o zamanki adıyla Babür, daha sonra Fırat ile kardeş olduğu ortaya çıkması ile Narin’den vazgeçmiştir. Fırat ile Narin’in evlenmesinden sonra Deniz’in kendisine olan iğlisiyle, sağ kolu Ali’nin de yalan yanlış Deniz’e yazdığı mesajlarla önce aklı, sonra gönlü kaymıştır.  Normal koşullarda bakarsak, çıtı pıtı bir kız olan Deniz, kültürlü, üniversite mezunu avukat. Diğer tarafta, tabiri caizse ağzının ve elinin ayarı olmayan patavatsız bir adam, tahsil desen yok, şimdilerde sadece parası var, aralarında böyle bir aşk olur mu? Olmaz mı? Gönül bu, ota da konar, b...da. Sermet - Deniz aşkı da, böyle bir şey. İşin farkına varıncaya kadar, Narin de bu olasılığı pek kabul edememişti. O da gördü ki, bu ateş onların gönüllerini yakmış, kavurmuş.

Biz gelelim sadede. Geçen bölümde bağ evinden dönen Narin, Sermet’in evinde kalan kardeşi Şadiye’nin yanına gelir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Fırat, Deniz’i evine bıraktığında Irmak  telefon eder. Ablasına kayakta düştüğünü, çocuğunu düşürme ihtimalinden bahseder. Telefonu Deniz’in elinden alan Fırat, haberi duyunca hemen ilk uçakla İsviçre’ye geliyoruz der.

Sermet, hastaneye uğrar, Zafer’in doktoruyla görüşür, bilgi alır, bıçak parası adı altında doktora para verir.

 

Sermet alır başına boğaz köprüsü gece manzarasını bakarak sahilde yürür. “Ağla sevdam” adlı bir uzun hava çalar fonda, Deniz’i düşünür bir taraftan. Deniz’in ben seni istiyorum, hiçbir şey umurumda değil sözleri kulaklarında çınlar. Kendi söylediği “Bizden bir cacık olamaz” lafı beni güldürmüştü. Aklına gelen her şeyi yapan bir adam Sermet,

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Ertesi gün Narin, Deniz ile Fırat’ı havaalanına bırakır. Aşkından kaçan Deniz, sen bir yere gitme ben İsviçre’den dönmeyeceğim lafı, Sermet’i deli eder. Deniz’e döneceksin emrini verir.

Zafer’in solunun sistemini Moskof Recep kapatır, ölümüne sebep olur. Şadiye çok üzülür, sen yaptın diyerek Ali’yi suçlar. Ümmühan, Recep’e sen yaptın değil mi? Bizi hastaneden gönderdin sen yaptın.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Irmak, doktor kontrolünden sonra, tehlikeyi atlatmış, çocuğuna da bir şey olmamıştır. Irmak bu bebeği aldırmak istemektedir. Deniz ve Fırat gelir, Irmak’ın hiçbir şeyi olmadığını görünce sinirlenirler. Fırat, çocuğun alınmasını istememektedir. Narin ile konuşur, Narin Fırat’ın bu tutumunu üzülür. Irmak, sonunda çocuğunu doğurmayı kabul eder. Hep beraber İstanbul’a dönerler. Deniz, Irmak’ın bu dönekliğine çok kızar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Deniz, Sermet’e telefon eder, olanları anlatır. Sermet gitmedim, seni bekliyorum, senin bir damlana hasretim, dörtte üçüm yok benim der. Diğer taraftan, kardeşi Fırat'ı Irmak belasından kurtarır. Vel hasıl şu Sermet, deli dolu ama, adam gibi adam.

   

Sermet, Deniz ve Irmak’ı havaalanından alır, Fırat’ı da Narin alır. Fırat, yaptıkları anlaşmayı anlatır. Narin çok sinirlenir, şurada ineyim der ve araçtan iner, yol boyu yürür.

 

Deniz’i eve bırakırlar. Ali, Irmak arabada cep telefondan şu gideceğiniz Kıbrıs’taki banka müdürü ve belgeler, gerisini Sermet ağabeyim izah eder. Sermet, arabaya biner, size şöyle bir hediyemiz vardı der ve bir kutu verir, içinden bir resim çıkar, çocuğunu babası bu arkadaş, Kıbrıs’ta üniversite öğrencisi. Senin annelik olayında donör olan arkadaş bu, der. Sermet, biz müdahale ettik der, Ali bir bebek resmi gösterir. Irmak, resmi yırtar atar. Şimdi Fırat’ı sen mi arayacaksın, ben mi arayayım? Der. İşte, aşktan pek anlamayan ama, kendi yöntemleriyle işten çok anlayan Sermet’in yöntemleri böyle… Ve bölüm burada biter.

Bir Most production yapımı olan Merhamet,  keyifle izlediğimiz dizinin yönetmesi M. Çağatay Tosun. Baş rollerde, İbrahim Çelikkol, Özgü Namal, Mustafa Üstündağ ve Burçin Terzioğlu oynamaktadır.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten, Merhamet Twitter sayfasından alınmıştır.

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..