Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet içimize bomba gibi düştü

Merhamet içimize bomba gibi düştü
 

Kanal D’nin yeni dizisi içimizdeki acıma duygusunu depreştirdi. Merhamet; küçük bir kasabadan çıkma yoksul bir kız çocuğu olan Narin’in , bu koca dünyada azim ve inatla tutunuş hikayesidir. 1996' da Yaslıhan’da yaşanan ailenin dramı, abartılı da olsa bir ülke gerçeği. Bir kısmınız “ böyle babalar da mı var?” demişsinizdir. Ben dedim. Olmaz olsun böyle baba.

Hikaye Hande Altaylı’nın Kahperengi romanından uyarlanmış. Günümüzde İstanbul’da geçiyor. Narin’in 1996 yılı çocukluk yıllarına dönüşlerle anlatılıyor. Ben geçmişe dönüş gel-gitlerine bayıldım. Konuyu çok güzel anlatmışlar. Avukat Narin’i oynayan Özgü Namal inanılmaz başarılı. Daha önce Kurtlar vadisinde ve birçok dizilerde izlemiştik. İyi bir tiyatro eğitimi alan Namal, meslek yaşamında birçok ödül de almıştır. Narin’in çocukluğunu canlandıran Ceren Balıkçı oldukça başarılı, istikbal vaat ediyor

Baba Recep, Mustafa Üstündağ kötü baba rolünün hakkını vermiş. Gürlediğinde değil çocuklarını, izleyiciyi de ürkütüyor.

Bankacı Fırat, İbrahim Çelikkol, bankanın genel müdür yardımcılığı rolü üstüne takım elbise gibi oturmuş. Ayrıcı Narin ile birbirlerine çok yakışıyorlar. Gelecek bölümlerde çok güzel işler çıkaracaklarını, ilk bölüm son sahnelerinde gösterdiler. Çocukluk aşkı yaşamaları, yıllar sonra ihtiraslı öpüşmeleri görülmeye değerdi. Adeta duğyu patlaması yaşadılar ve yaşattılar.  İbrahim Çelikkol’un geçen yıllarda seyrettiğimiz Karadağlar dizisindeki Gülali rolünü,  unutmuş değiliz.

Dizinin özgün müziklerini Tamer çıray yapmış. Dizi finalinde çalan anonim türkü “İki Keklik bir derde ötüşüyor” beni benden aldı.

Sözün kısası, yapımcı Most Production’u, Yönetmenler, Gül Oğuz, M. Çağatay Tosun’u ve de tüm oyuncu kadrosunu, iyi bir iş çıkardıkları için tebrik ederim. Dizi başladığı gibi giderse izleyiciyi televizyon başına kilitliyecektir. Hadi hayırlısı diyelim.

Herkese Sevgiler,

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..