Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Merhamet yürekleri titretmeye devam ediyor

Merhamet yürekleri titretmeye devam ediyor
 

Kanal D’de devam eden “Merhamet” dizisi reytinglerden düşmeden devam ediyor. Geçen hafta en çok izlenen dizilerde AB grubunda 2. Sırayı almıştır. Bu demek ki ilgi görüyor ve de sevilyor..

Ben bu blog yazımda, oyuncu kadrosunun başarısından bahsedeceğim.

Narin (Özgü Namal) bence inanılmaz başarılı. On numara diyebilirim. Jest ve mimikleri ile, tüm duyguları yaşıyor ve yaşatıyor. Yüz hatları çok keskin, duru bir güzelliği var. Kendilerini buradan bir defa daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Fırat, (İbrahim Çelikkol) hakkında, çok laf etmeye gerek yok. Bundan öce, Karadağlar dizisinde meşhur gül Ali rolünde ve Fetih filminde Ulubatlı Hasan rolünden tanıyor herkes. Savaş filmlerinde oynayacak bir tip. Sert yüz hatları var. Romantik roller için biraz sert kalıyor. Takdir ettiğim bir oyuncu. Bu yaşa kadar niye tam kendini göstermedi bilemiyorum.

Narin’ in can dostu Deniz (Burçin Terzioğlu) çok tatlı. Dört dörtlük bir ev arkadaşı. Fedakar, çok saf ve iyi niyetli. Rolünü oynarken kamera karşında değil gibi, çok doğal oynuyor.

Sermet Karayel, (Mustafa Üstündağ)  tam rolünün adamı. İri gözleriyle bakışları, karşındakinin kalbine ok gibi saplanıyor sanki. Öfkesini, kinini çok güzel yansıtıyor gözleriyle.  Gülerken bile ağzının içinden gülüyor. Sana da kocaman tebrikler Mustafa Üstündağ. Nede olsa usta tiyatrocu, Müjdat Gezen yetiştirmiş.

Diziye yeni katılan genç yetenek, Atıf’ı (Ahmet Rıfat Şungar ) da burada kutluyorum. Sempatik ve rahat tavırlarıyla seyirciden tam not aldı diyebilirim.

Ağabey Mehmet,in, kardeşi Şadiye’ ye dayak sahneleri, baba Recep’in Narin’i hırpalama sahneleri yürek dağlayıcıydı. Bu sahneler bazıları kabul etmese de bir Anadolu gerçeği. Bizim toplum da sıkça yaşanan olaylar bunlar. 

Burada son olarak 8.ci bölümde Narin’in ailesin dağılma sahnesinden bahsedeceğim. Değerli şarkıcı, bestekar söz yazarı Sezen Aksu’nun parçası, “Sorma ne haldeyim, sorma kederdeyim”  şarkısı Ayeşegül Aldinç’ in yorumuyla dinlemeye, görülmeye değerdi. İzleyicinin duygu yoğunluğunu arttırdı. Beni de duygu seline kaptırdı. Recep’in Ümmü ile Yaslıhan’ı terk ediş, sahne kurgularından dolayı yönetmenler Gül Oğuz ve M.Çağatay Tosun’u kutlarım.

Deniz, Can ve Irmak’ın Narin’ i , Abant’a  Atıf’la basmak için giderler. 9.cu bölümde hep beraber göreceğiz neler olacak.

İyi seyirler, Sevgili okurlarım.

Abdurrahman Balcılar

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..