Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Merkel'e mektup!

Merkel'e mektup!
 

internetten alınmıştır


“Sayın Angela Merkel, Size modern Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısının hemen ertesinde henüz tuttuğumuz yas esnasında yazıyoruz. Genel seçime kısa bir süre kalmışken ülkemize yapacağınız ziyarette dikkatinizi çekmek istediğimiz önemli bir husus var.

diye başlayan mektup, giderek Alman Başbakan'ı Merkel'in adeta eteklerine sarılırcasına yalvaran bir üslup ve içeriğe dönüşüyor.

Bu mektup Türkiye'deki 100 kişiden oluşan bir Akademisyen grubunca kaleme alınmış... Mektuptaki dile, üsluba, içeriğe ve duyguya dikkat edin... Böyle mektuplar yüz yıl önce, İngiliz'e, Amerikalı'ya yazılmıştı...

Türkiyenin ilk öğrenci olayları ve boykotu da bu nedenle Bursa'da yaşanmıştı... Hocaları Cenap Şehabeddin'in İngiliz işgali için söylediği; "Ne güzel işte İngiliz medeniyetinin emrine girecek, medenileşeceğiz" anlamındaki sözleri, öğrencileri ayaklandırmıştı.

Bugünün "hoca"larının mektubu şöyle devam ediyor:

AGİT gözlemci heyetinin tüm uyarılarına ve konu hakkında yazdığı iki rapora rağmen Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'ın anayasal zorunluluk olan tarafsızlığını ettiği yemine rağmen korumadığı bu kampanya ikliminde, bu ziyareti yadırgadığımızı Türkiyeli akademisyenler olarak belirtmek zorundayız.

Türk Devletinden maaş alan akademisyenler kendi Cumhurbaşkanlarını Merkel'e şikayet ederken, niye böyle bir ülkeye ziyarete geldin, diye kendi ülkelerini küçük düşürmekten çekinmemişler.

Mektup devamında, bu 100'lü Akademisyenlerimiz nasıl bir "yüzsüzlük" sergiliyor gerçekten ibret verici...

Bu Üniversite hocaları, AB Anlaşmasının 3. Maddesini gerekçe göstererek, bu maddeye göre AB ülkeleri sadece üye ülkelerin değil dünyadaki tüm ülkelerin AB ilkelerine uygun olup olmadığını dikkata alır ve bu ilkeleri yaygınlaştırmak ister.. Öyleyse bu emperyal görevinizi yerine getirin ve Türkiye'e bir şekilde müdahil olun demek istiyor bizim akademisyenler...

Bununla da kalmıyor, bu ziyaretin Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a destek anlamına gelebileceğinden duydukları rahatsızlığı ve kaygıyı dile getiriyor Türkiye'nin akedemisyenleri ve sanki muhalif bir siyasi partiymiş gibi, seçime yönelik kaygılarını dile getiriyorlar:

Bu bağlamda yapacağınız ziyaretin kampanya ikliminde siyasi bir destek olarak görüleceğinden ve AB'nin en önemli değerlerini çiğneyen siyasetçileri taltif etme ihtimalinizden dolayı akademisyenler olarak fevkalade rahatsızız. Sn. Erdoğan ve Sn. Davutoğlu ile yapacağınız ortak basın toplantısında bu hususları gündeme getirmenizi rica eder, ülkemizi demokrasimizin güçleneceği günlerde de ziyaret etmenizi umarız.”(Timetürk Sitesinden)

İşet bu ülkenin bahtsızlığı bu; "aydın ihaneti" denen gerçek... Birinci Dünya savaşından sonra, Osmanlı'yı yıkan İttihatçı kafasının yeni versiyonu... Bu zihniyet ülkeyi savaşmadan, uğraşmadan bir Batılı ülkeye teslim etmeye çoktan razıydı... Çünkü, bunların kendi kafaları Batı'ya teslim olmuştu.

Bugün, bir savaşın mağlubu değilken, ordumuzla ve devletimizle bölgesinin en güçlü ülkesiyken bu gövdesi Türkiyede kafası Batı'da yarım aydınlar, Alman şansölyesinin eteklerine sarılarak ondan meded umuyorlar... Ne için?

Kendi ülkelerini, kendi devletlerini gelip adeta "teslim" almalarını istedikleri için... İşte emperyalizmin iğfal ettiği kafa budur.

Türkiye'yi dışarıya karşı "güçsüz" yapan kafa da budur. Düşünün ki, böyle bir mektubu alan Merkel, bu "yeğenlerinden" siz önce şu Havaalanı'nı durdurun, Gezi Meydanlarına çıkın, Teröre destek verin, ükenizi ekonomik olarak çökertin, sosyal açıdan zayıflatın ki ben de gelip "vire" ile teslim alayım, derse haksız mıdır?

Kimbilir belki çoktan demiştir bunu...Yazıklar olsun!

"İçimizdekiler"in ihanetinden Allah'a sığınırız!

Not: yazıda geçen "vire" kelimesi eski zamanlarda kuşatılan bir kalenin gönüllü olarak teslimini sağlayan bir anlaşma türüdür.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..