Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Merkez medyanın "Akdeniz Eki"ndeki başarısı (!)

Merkez medyanın "Akdeniz Eki"ndeki başarısı (!)
 

HOŞBEŞ ÇAYEVİ' nde MERKEZ MEDYA SOHBETİ


- Ne olsun bugün gündemimiz?

Ses yok… Az önce de bir katılımcı sormuştu, yanıt gelmemişti…

- Arkadaşlar, HOŞBEŞ ÇAYEVİ hiç bu denli kalabalık ama bu denli sessiz olmamıştı. Neden gündem önermiyorsunuz?

- TERÖR OLSUN MU KONUMUZ?

- . . .

- Bugün hiç konuşmadan çaylarımızı içip dağılalım isterseniz.

- Terör olmasın; Konuşacak bir şey yok artık, TERÖR KALMADI (!)… Zaten herkes gereğinden çok konuşuyor. GÜNDEM YAPSAK, HER BİRİMİZ BİR GAZETE YA DA TELEVİZYONDAN BEYNİMİZE ÜFLENEN GÖRÜŞLERİ DİLE GETİRMİŞ OLACAĞIZ. Son olayların oluşturacağı ‘’kendimize göre’’ leri bekleyelim…

- Peki bu durgunluğu nasıl atlatalım? Önerin haydi…

- Arkadaşların çoğu üniversite sınavına çocuklarını ya da torunlarını bıraktı, geldi. Onun endişeleri içindeler sanırım.

- SINAVLARI KONUŞALIM MI?

- Şimdi onun da sırası değil. Son yıllarda yaşanan skandalları anımsatıp daha da daraltmayalım içlerini…

- Gündem o denli yoğun ki, birini seçip konuşamıyoruz…

* * *

- BAK ŞU GAZETEYE… ÜLKENİN SORUNLARIYLA UĞRAŞACAĞIMIZA ‘’MERKEZ MEDYANIN EN ÖNEMLİ GAZETESİNİN AKDENİZ EKİ’’ NDE MANŞET OLAN BAŞARIYI KONUŞALIM…

- Okuduk, okuduk… Görüntü çok güzel… MECLİSİN BULUŞTURAMADIĞI İKTİDAR VE MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNİ KENDİ ÇATILARI ALTINDA BİR ARAYA GETİRMİŞLER.

- Buluşturmak başarı değil mi?

- Olabilir… Onlar böyle bir organizasyona katılmaktan kaçınmazlar zaten. Katılmayana ‘’KAÇTI!’’ derler çünkü. Önemli olan yansıtabilmek… Neler konuşuldu, kim ne dedi? Kim nelere ne yanıt verdi ama nelere veremedi…

- Başarıyı karartan işte orası… Tam da orası… Yansıtmada taraftar konumuna düşersen, o bir araya getirmenin alkışlanacak yanı kalır mı?

- Nesini beğenmedin?

- BÜTÜNÜNE BAKARAK düşün bakalım… SAYIN MENDERES TÜREL’ İN REKLAMI… Diğer vekillerimiz katılırlarken böyle bir yansıtma olabileceğini düşünememişler besbelli… FİGÜRAN durumuna düşürüldüklerini görünce çok üzülmüşlerdir bence…

- Anlat düşüncelerini, dinleyelim haydi…

- Bir araya getirme başarısını aktardıktan sonra konuya neyle girmiş?

Sayın Türel’ in sözüyle; ‘’ ANTALYA’ NIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA TÜM VEKİLLERİMİZİN EMRİNDEYİM!’’… Bak, bak, bak… Hangi konuda hangi muhalefet milletvekilinin ya da belediye başkanının yanında oldu bilmiyoruz. Gerçekten oldu da haberimiz yoksa bu bizim eksikliğimiz. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı’ ndan da dinlemeli bu konuyu… Hiçbir polemik aktarılmıyor; Toplantıdaki muhalefet milletvekilleri ‘’SEN ÖYLE DİYORSUN AMA…’’ diye başlayıp engellenen projeleri, yapılması gereken ama yaptırılmayan şeyleri sıraladılar mı?

- KİMBİLİR…

- SONRA 2B KONUSUNA GİRİYOR SAYIN TÜREL… Süreci çok yakından izliyorlarmış. Doğrudur. İzliyorlardır. Tepki büyük çünkü. Bedeller konusunda bazı bölgelerde istikrarsızlık varmış, amaçları düzeltmekmiş, yeni çalışmalar zaten yapılmış. Hatalı belirlemeler olmuş, hatasız kul olmazmış, önemli olan bu hatayı kimse mağdur olmadan fark edip düzeltmekmiş (!)… Laf güzel ama bence bu ‘’ÖNEMLİ OLANI YAPMAK’’ gibi bir düşünceleri de yoktu, bunu sağlayacak gücü de yoktu, DAHA SONRAKİ SÖZLERİYLE ELEŞTİRDİĞİ VATANDAŞLARIN ÇIĞLIKLARI, TEPKİLERİ OLMASAYDI… Muhalefet köylünün önüne düşmekle yanlış yapmış… Muhalefet bunu yapmasaydı duyacaklar mıydı? Duyuyorlardı elbette de kıllarını kıpırdatacaklar mıydı? Hadi canım sen de… Daha dün vatandaşlara söylediği bir sözü geziniyordu CHP’ nin Aksu Mitingi’ nde ’’2B ALANINIZIN YARISINI SATIN, ONUN PARASIYLA DA DİĞER YARISINI ALIN…’’ Şuna bak… Bunu dedi mi, demedi mi?

- Ya diğer palavraya ne demeli? ‘’18 BİN KİŞİ PARA ÖDEMEDEN TAPUSUNU ALACAK…’’ mış.Katılımcı muhalefet milletvekillerinden ‘’ Yahu, onlar Yargıtay İçtihadını Birleştirme Büyük Genel Kurul Kararı nedeniyle 2004 yılına kadar tapularındaki şerhleri zaten kaldırtıyorlardı, siz önlemiştiniz. KENDİ HATANIZI YASA KONUSU EDİP DÜZELTMEYDİ BU!’’ dedi mi acaba?

- KİMBİLİR…

-Sonra EXPO konusunda methiyelerini okuyoruz… Soran oldu mu ‘’ Tüm Dünyada EXPO faaliyetleri yerel yönetimlerle yürütülürken, ANTALYA EXPO neden merkezi hükümete verildi? Büyükşehir Belediyesi muhalefet elinde olduğu için değil mi?’’ diye soran oldu mu ki?

- KİMBİLİR…

- Sonra Sayın Osman KAPTAN yer alıyor… ‘’VATANDAŞLARIN EYLEMLERİNİN YANLIŞ OLDUĞU…’’ sözleriyle…

- Gerçekten o kadarını mı söyledi, yoksa, gazete yalnızca işine geldiği gibi mi sundu?

- KİMBİLİR…

* * *

- Kapatın gazeteyi, satır satır eleştiriyi bir yana bırakın, şöyle bir düşünün bakalım, aklınızda ne kalmış…

- . . .

Bir süre sessiz kaldılar… Can HOCA sordu yeniden…

- Hangi vekil ne dedi, aklınızda mı?

- . . .

- Benim değil.

- Yalnızca Sayın TÜREL’ in gerçekleri yansıtmayan tümcelerinden izler var… Şimdi gazetenin başarısını ortaya koyalım; Bu beyleri bir araya getirme, Sayın Türel’ in reklamını yapma konusunda BAŞARI olduğu kuşkusuz. Başka?

- Bugün tadı yok HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ nin… Haydi dağılalım, arkadaşlar da sınavdaki çocuklarını almaya gitsinler…

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

11/03/2013, GAZETELER

''Eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında bir vatandaş olarak durmak, 'O kefenini giydiyse ben de giyerim' demek yandaşlıksa yandaşım. Ben bir liderin peşinden gidiyorum. Başbakan Erdoğan bana göre Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş en milli liderdir.''

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit BULUT

Özcan ÇELTİK

24.03.2013

 Not: -25.03.2013 de Gazete KAKTÜS’ de yayınlandı. 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..