Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Merkezin rüzgarı ile rekor!

Merkezin rüzgarı ile rekor!
 

Merkez Bankası’nın Perşembe günkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimine gideceği beklentisiyle 91.338 puanı görerek, seans içi rekorunu yineleyen Borsa İstanbul (BIST) kapanışı da yüzde 1,70 yükselişle 91,187 puan seviyesinden tamamlayarak, yeni kapanış rekorunu kırmış oldu. Önceki rekor kapanış 8 Mayıs'ta 91.085 puan ile kırılmıştı.

Lokomotif Garanti Bankası

Yükselişin öncülük ettiği bankacılık endeksi günü yüzde 2,25 yükselişle tamalarken, endeksin en fazla kazandıran hissesi yüzde 2,86 yükselişle Garanti Bankası oldu.

Yurtdışı borsalar yükseldi

ABD ve Avrupa borsaları merkez bankalarının ekonomilere sağladığı desteklerin borsalarda yükselişin devam etmesine katkı sağlayacağı beklentisiyle yükselirken, büyük endekslerde tüm zamanların rekorları kırıldı. ABD borsalarında ki yükselişe de bankalar öncülük etti. Bank of America yüzde 2.8, Citigroup   yüzde 2.4 değer kazandı.  

Bugün gündem olarak yurtiçinde TÜİK, Şubat ayı işgücü istatistikleri ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı Nisan ayı Merkezi Yönetim bütçe gerçekleşmeleri takip edilecek. Yurtdışında ise Avrupa’da Euro Bölgesi, ilk çeyrek büyüme rakamı ile Almanya, ilk çeyrek öncü büyüme rakamları ve ABD’de, Nisan ayı ÜFE ve Nisan ayı sanayi üretim verileri takip edilecek.

Teknik olarak grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen trendin üzerinde tutunan endeksin gün içerisinde grafikte yeşil çizgi ile gösterilen uzun vadeli trendine (91.783) hareket görülebilir, ancak burada kısa vadeli göstergelerin bazılarında görülen negatif uyumsuzluktan bahsetmek istiyorum. Bu uyumsuzluk daha önce 17 – 24 Ocak tarihlerinde endeksin o tarihlerde ki yeni zirvesine taşındığı dönemde görülmüştü ve ardından endeks bir hafta içerisinde 86,700 puandan önce 78,647 puan seviyesine ardından da 75,600 seviyesine gerilemişti. Benzer uyumsuzluğun görüldüğü endekste olası benzer harekete karşılık geri çekilmelerde stoploss seviyelerine uyarak, temkinli hareket edilmesi uygun olacaktır. Bu konuda uyarımızı yaptıktan sonra gün içi seviyelere de dikkat çekmek istiyorum. Gün içerisinde yukarı da 91.783 direnici önemli. Aşağı yönlü hareketlerde ise 91,300 – 91,000 - 90,350 sıralı destekleri takip edilebilir. Stoploss olarak ise grafikte sarı çizgi ile gösterilen kısa vadeli yükseliş trendinin desteği 89,900 izlenebilir.

Bol Şans...

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..