Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür Başak'ta Retro

Merkür Başak'ta Retro
 

Merkür 30 Ağustos durak (stationary) itibaren 1 Eylül’de geri hareketine başlayacak ve 23 Eylül’de direkt hareketine geçecek.

Merkür daha hızlı hareket ettiği iç yörüngesinde Dünya ile Güneş arasına girer. Yörüngesinin bu bölümünde geri gidiyormuş gibi görünür. Bu şuna benzer: Bir trenin yanında arabanızla gittiğinizi düşünün. Tren sizden daha yavaş gidiyordur ama siz bir yanılsama yaşayarak trenin sizden daha hızlı gittiğinizi sanırsınız. Bu optik bir illüzyondur. Merkür Güneş etrafındaki dönüşünü 88 günde tamamladığından dolayı bu olay yılda 3 kere olur. Teknik olarak, hiçbir gezegen geri gitmez ve yavaşlamaz da. Biz yer merkezli olarak baktığımızdan dolayı bu yanılsama oluşur, çünkü Dünya da diğer gezegenlerden farklı bir hızda Güneş etrafında döner.

Merkür’ün Başak burcunda retro olduğu zaman zarfında fazlaca detaylara takılıp bütünü göremeyebiliriz. Durumlar karşısında eleştirilerimizin dozunu artırma eğiliminde olabiliriz. Yapılan işleri zor beğenip tatmin olmayabiliriz. İnsanları da fazla eleştirmek ve ne yapacağını söylemek nahoş durumlara yol açabilir. En başta da kendi yaptığımız işleri beğenmeyip kendimize karşı gereksiz yere acımasız davranabiliriz. Geçmişte aldığımız kararlara ve aklımıza gelen fikirlere yeni bir perspektifle bakabilir ve yeniden gözden geçirebilir ve düzeltmeler yapabiliriz. İşimiz ile ilgili aksayan tarafları da gözden geçirip düzenlemeler yapmak verimli olabilir. Diyetimize daha sağlılık yiyecekler katmak ve spora başlamak için retro süreci kullanmak yerinde olur çünkü retro (tekrar) demek olduğundan bu konularda alışkanlık kazanabiliriz.

Merkür retro döneminde teknolojik ve iletişimsel konularda da sıkıntılar ve yanlış anlaşılmalar da yaşanacaktır. Yeni bir elektronik alet almak pek yerinde olmaz ya da evimizdeki elektronik eşyaların bozulması muhtemeldir. Internet bağlantılarında da kopmalar yaşanabilir, bilgisayarlarımız çökebilir. Trafik ve ulaşımda kazalar ve sorunlar yaşanabilir. Bavul kaybetmek, yanlış otobüse, vapura binmek gibi durumlarla yüz yüze gelebiliriz. Bunlara ek olarak, Merkür retro dönemi yeni bir işe, ilişkiye, uzun dönemli projelere başlamak için hiç uygun bir dönem değildir.

Merkür gerilemeleri aynı zamanda içe dönme zamanlarıdır. Geleceğe yönelik planlarımızı gözden geçirme ve gerekli düzenlemeleri yapma zamanıdır. Ayrıca, hayatınızda tamamlanması gereken eksik durumları tekrar yorumlama, değiştirme, form verme ve yaratma sürecine bizi yönlendirebilir.

Merkür retro transitinin hangi evinizde olacağını belirlemek için yükselen burcunuzdan Başak burcuna kadar sayın. Örneğin, yükselen burcunuz Aslan ise Başak burcuna kadar saydığımızda 1 burç gitmiş olacaksınız yani 2. evinize. Bunu yaptıktan sonra hangi konularda Merkür retronun ağırlığını hissedeceğinizi, içe dönmelerinizi ve gözden geçirmelerinizi yapacağınızı genel hatlarıyla aşağıda bulabilirsiniz.

1. Ev: Kişisel görünüm, başlangıçlar, genel sağlık.

2. Ev: Maddi ve manevi değerler, diyet ve besin konuları.

3. Ev: İletişim, akrabalar, kardeşler, kontratlar, anlaşmalar, yurtiçi seyahatler.

4. Ev: Ev, yuva, aile, miras, malk, mülk, dekorasyon, taşınma.

5. Ev: Aşk, ilişkiler, çocuklar, sanat, spor, hobi, şans oyunları, eğlence.

6. Ev: Sağlık, iş ortamı, günlük hayatın düzeni ve ritmi, evcil hayvanlar.

7. Ev: Ortaklık, evlilik, ikili ilişkiler, davalar, anlaşmalar.

8. Ev: Borçlar, alacaklar, vergi, sigorta, miras ve ortak kazanımlar.

9. Ev: Eğitim, inançlar, hukuksal konular, yabancılar, yurtdışı yolculuklar.

10 .Ev: Kariyer, başarı, saygınlık, üst mevkideki kişiler.

11 Ev: Sosyal çevre, amaçlar ve emeller.

12. Ev: İnziva, arınma, şifa, hastane ve gizli düşmanlar.

 

Sevgi ve güçle,

Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..