Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '13

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür geri giderken

Merkür geri giderken
 

MERKÜR

Bu sabah gözümü açar açmaz kendimi derin düşünceler içinde buldum. Geçmişin derinliklerinde kaybolmaya başladığım bir an da bir şey oldu! İrkildim ve içimde ki ses Merkür geri gidiyor dedi; Ve Balık burcunda geri gitme (retro) hareketine başlayan Merkür'ün etkisine girdiğimi anladım.

Geçmişte çözümlenmemiş iç hesaplaşmalar, içimizde ukde kalan olaylar, yaşanmışlıklar, yaşanmamışlıklar ve keşkelerle dolu biraz biraz hüzün, biraz mutlulukla dolu bir döneme girdiğimi anladım.

Bu dönemi düşünce derinliğinde kaybolmadan yaşamamız dikkatli , uyanık, sağduyulu, olmamız gerekiyor. Ve bir daha hatırlamalıyım ki iletişim araçlarında teklemeler, elektirik elektronik aletlerde sorunlar, yazılı, sözlü anlaşmalarda sorunlarla karşılaşmamız mümkündür.

MERKÜR GERİLİYOR

23 Şubat saat; 11.42 itibariyle Merkür Balık burcunda geri gitmeye başlıyor. Merkür bu burçda zararlıdır. Ayın 26 sında Balık burcundaki Mars ile kavuşumuna dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle bucu Balık olanlar, ikizler ve Başak burçları duygusal konularda daha hassas olacaklar.

Ev ve aileye yönelik sorunların gündeme gelmesi mümkündür. Üstlerinizle veya otorite konumundaki kişilerle oluşabilecek gerginliklerde sözlerinize dikkat etmelisiniz. Jüpiterin Güneş ile oluşacak gergin açıları yanlış anlaşılmalardan kaynaklanacak problemlere işaret etmektedir. Bu hafta çalışıyorsanuz patronunuzla, okuyorsanız eğitmeninizle, annenizle ve babanızla oluşacak gerginliklerde sakin kalmayı başarabilirseniz; Merkür gerilemesine iyi bir başlangıç yapmış olacaksınız.

YÜKSELEN BURÇ ve BURÇLAR

Koç burçları, iyimser bir dönemdesiniz; ancak aşırı iyimser olmanız parasal konularda fazla harcamalara neden olacaktır. Beklemedik geri dönüşler olsada, bu dönemde kimseye borç vermemeye ve ya borç vereceğiniz kişileri iyi seçmeye gayret edin.

Boğa Burçları, gruplar ve toplumsal konularda aktif oldukları sosyal yaşamlarındaki hareketin getirdiği yoğun harcamalar içinde olabilirler. Ayrıca ev işleri dekarosyon, ev değişikliği gibi konular gündeme gelsede acele kararlardan kaçınmanızda yarar olabilir. Bu dönemde başlanan tadilat ve tamiratlarda aksiliklerle karşılaşmanız mümkündür.

İkizler burcu, sizler için çok önemli bir dönemdesiniz. Burcunuzun yöneticisi Balık burcunda geriliyor yani sizlerin kariyer, meslek ve iş otoriteler alanınızda. Dispozitörü yani yöneticisi Jüpiterden olumsuz etkileniyor. Peki bu ne demek oluyor; Öncelikle meslek yaşamınızda patronlarınız, birlikte çalıştığınız kişilerle yaşanacak anlaşmazlıklara neden olabilir. Ayrıca sağlığınıza özen göstermeniz özellikle sinirlerinize hakim olarak sonradan pişmanlık getirecek olaylara yol açmamalısınız.

Yengeç burclarının çocuklarıyla ilgili konularda olumlu gelişmeler bekleyebilirler. Bekar yengeçler içinse ilişkilerde yakın zamanda bir ayrılık yaşanmış ise şimdi bir geri dönüş ile karşılaşmaları mümkün. Bazı yengeçler eğitim amaçlı ve ya aileden ayrı bir yerde yaşamaya, okumaya dönebilirler.

Aslan burçları, parasal konularda çok dikkatli olmalısınız. Aldanmaya, aldatılmaya açık bir dönemdesiniz. Özellikle kadınlardan gelebilecek zararlar söz konusu olabilir. Sağlığınıza dikkat edin..

Başak burçlarının bu dönemi çok sakin kalmaya çalışırak geçirmelerinde yarar var.. Ortaklar ve eviniz, eşiniz ile aranızda sürtüşmeler, hayalkırıklığına yol açan beklentiler istemediğiniz sonuçlara sebep olabilir. Geçmişte kalmış konular şimdi tekrar karşınıza gelecektir. Dikkatli geçirilmesi gereken bir süreç...

Terazi burçlarının öncelikle sağlıklarına özen göstermeleri gerekiyor. Yarım kalan bekleyen işleri bitirmek için yoğun çalışılıcak bir dönem olacak. Beklediğiniz haber ve teklifleri almak için uygun bir zaman değil. Alacağınız haberleri öneri ve teklifleri iyice araştırmadan kabul etmemeniz yararınıza olacaktır.


Akrep ve Yay burçları biraz gergin geçirebilirler bu dönemi Akrep burcunda gerileyen Satürn Yay burcunun Dispozitörü Jüpiterin aldığı sert açılar, oldukca gergin olacakları bir döneme işaret ediyor. Akrep burçları dostlar, çocukları ve aşk konularında dikkatli olmaları gereken bir dönemden geçecekler.

Yay burçları aile konuları onların sağlıklarına yönelik durumlar yaşayabilirler. Ev veya partner ilişkilerinde fazla harcamalar, yer değiştirme onarımda yaşanacak tersliklerle karşılaşmaları mümkündür.

Oğlak burçları yakın çevrenizde gelişecek olaylara dikkat edin. Evinizde ani değişimler yaşanabilir. Merkür gerilemesi en çok iletişim alanınızı etkilediğinden öncelikle arabanızın bakımı, telefon,bilgisayar gibi aletlerdeki sorunlar ve yazılı sözlü anlaşmalarda çıkabilecek sorunlara işaret etmekte. Bu dönemde çok mecbur kalmadıkca söz vermemeli hayati kararlar almamalısınız.

Kova burçları özellikle para konusunda çok dikkatli hareket etmelisiniz. Zevk ve hobileriniz için aşırı harca yapabilirsiniz. Şans oyunları, kumar ve her türlü risk içeren durumdan kaçınmalısınız.
7 Mart günü Merkür Venüs Başak burcunda birleşiyor. Jüpiter ve Plüton arasında sert açı yapacak olan Merkür ve Venüs'e oldukca dikkat etmek gerekiyor. Merkür'ün ve Venüs'ün zararlı olduğu Başak burcunda olduğunu hatırlarsak ilişkilerimize sözlü veya yazılı çok dikkat etmemiz gerektiğini söylemeliyim.

Pire için yorgan yakmamalı kesinlikle olayların iç yüzünü anlamaya çalışmalıyız. Neptün'ün Balık burcunda olduğunu da dikkate alırsak yanılmaya açık bir dönemden geçtiğimizi bu transit etkisinin 18 Mart itibariyle biteceğini ve Merkür'ün normal seyrine bir kaç gün içinde başlayacağını hatırımızda tutalım.

 

Perihan Ülker Solmaz
 AstroHat____________

 
Toplam blog
: 6
: 2476
Kayıt tarihi
: 14.02.12
 
 

Ben Perhan Ülker olmaz İstanbul Ortaköyde doğdum.. İlk gençlik yıllarımdan beri Asrtolojiyle ilgi..