Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '13

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür gerilemesi ve etkileri

Merkür gerilemesi ve etkileri
 

MERKÜR GERİLEMESİ VE ETKİLERİ


Her yıl ortalama üç kez gerileyen Merkür mitolojik bağlamda Tanrıların habercisi olan Hermes ile eşleşir. Bu yüzden iletişim, haberleşme, öğrenme, idrak ve karar alma gibi konularla ve psikolojik bağlamda tüm bilişsel süreçlerle ilişkilidir. Sosyal bağlamda ise; tüm iletişim konuları, medya, internet vb. ile bağlantılıdır. Ancak dünyadan bakışla Merkür yörüngesinde yavaşlayarak geri gidiyormuş gibi göründüğünde, Merkür’ün gölge özelliklerin devreye girmesi mümkündür. Merkür’ün gölge yanında dedikodu, yalan, bilgi kirliliği, fikir hırsızlığı ve de psikolojik bağlamda dalgınlık, dikkatsizlik, algı sorunları ve takıntılar vardır.

Merkür’ün geri harekette olduğu dönemlerde iletişim enerjisi dışa değil içe doğru akar, dolayısıyla dışsal iletişim bozulur. Yanlış anlaşılmalar ve gereksiz tartışmalar vuku bulur. Bu durumda yanlış anlama ihtimalini de göz önünde bulundurarak, tartışmaları başlatan taraf olmamakta büyük fayda vardır, zira planetlerin geri harekette olduğu dönemlerde doğrudan harekette olduğu zamanların aksine kişilerin defansif olması gerekir.

Bu dönem içerisinde, iletişim enerjisinin içe doğru yoğun akışından dolayı, özellikle Merkür yönetimindeki Başak ve İkizler burçlarında vurgusu olan harita sahipleri zihinsel takıntılar, algılama sorunları ve dikkat dağınıklığı ile karşı karşıya kalabilirler. Önemli kararlar alırken, seyahat programlarken ve önemli sözleşmelere imza atarken temkinli olmak gerekir, zira yoğun takıntılar ve dikkatsizlikler sonucu hatalı kararlar almak ve daha sonra bu kararlardan pişman olmak mümkündür.

Hiçbir insanın tamamen iyi ya da tamamen kötü olmadığı gibi, Merkür gerilemesinin de olumsuz etkilerinin yanı sıra bazı olumlu etkileri de vardır. Geçmişe yönelik çalışan zihinsel süreçlerin yardımı ile bireylerin önceden almış oldukları kararları yeniden değerlendirmeleri, hataları tespit etmeleri ve ertelemiş oldukları projeleri gözden geçirmeleri açısından bu dönem oldukça uygundur. Ayrıca bu dönem içerisinde eski aşkların yeniden gündeme gelmesi, bazen kaldığı yerden devam etmesi ve kaybedilmiş olan eşyaların bulunması mümkündür. Özetle, her zaman olduğu gibi dönemin satır aralarını doğru okuyarak, krizleri fırsata çevirmek mümkündür. Sevgiyle kalın ve kendinize iyi davranın…

Dr. Barış ÖZKIRIŞ

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..