Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '13

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür gerilemesi ve etkileri

Merkür gerilemesi ve etkileri
 

Merkür gerilemesi ne demektir, etkileri nelerdir?

06.02.2014 – 01.03.2014 tarihleri arası Merkür geri harekette…

Öncelikle gökyüzünde gerilemeler düşündüğümüz gibi geri harekette olması değildir gezegenlerin, burada gerilemeden kastedilen, bir gezegenin yörüngesinde yavaşlamasının dünyadan bakış ile geri gidiyormuş gibi görünmesidir.

Merkür gerileme dönemleri önemlidir, çünkü sevgili Merkür iletişim ve haberleşmeden sorumlu gezegendir. İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegenidir ve sorumluluk alanı; İletişim, düşünme, haberleşme, yazma, teknoloji, ticaret, seyahat ve konuşmadan sorumludur, kısaca iletişim ve eşittir Merkür’dür.

E tabi sorumluluk alanlarına bakınca geri hareketteki etkilerini de hepimiz yakinen bilir ve hissederiz. Güneş ve Ay dışında tüm gezegenlerin geri hareketleri olur, tabi en çok bilinen ve hepimizin diline de yerleştiği gibi bir şeyler ters gittiğinde,  “yine Merkür mü geriliyor yahu  “ deriz. :)

Evet, 6 Şubatta kendileri yavaşlamaya karar veriyorlar maalesef, dolayısı ile bahsettiğim alanlarda karışıklıklar yaşanabilir, aman dikkat diyorum.

Gerileme döneminde dikkat edilecek hususlar;

Teknolojik aletleri mümkünse bu dönemde almayın, parçası eksik çıkabilir örneğin, bir mail yazıyorsanız 2 kez okuyun göndermeden önce ve göndereceğiniz kişi ismine dikkat edin yanlış kişiye gitmesin, gözümüzden birkaç detay kaçabilir ayrıca. Eğer bir sözleşme okuyorsak, imzalarda gecikmeler yaşanabilir, sonuçlanması planlanan anlaşmalarda pürüzler çıkabilir. Dikkat eksikliği yaşayabiliriz mesela. Seyahate çıkacaksanız iptal etmek zorunda kalabilirsiniz, uçağı kaçırabiliriz mesela, aksilikleri planlayın, hesaplayın.

Merkür gerileme dönemlerinde yanlış anlaşmalar da çıkabilir, dediğim gibi iletişimde kopukluklar.

Ticaret ile uğraşıyorsak eğer gerileme dönemlerinde malımız gümrükte takılabilir mesela, olmaz dediğimiz sorunlarla karşılaşma riskimiz olabilir. Umarım olmaz ama dediğim gibi Merkür gerilerken her şey olabilir. O yüzden temkinli ve ekstra dikkatli olmakta fayda vardır.

Bu nedir ya dediğinizi duyar gibiyim, ama geri hareketteyken faydası da vardır. Örneğin Merkür gerilerken doğanlar için bu dönemler kendilerini çok daha iyi ifade ettikleri dönemlerdir.

Hatta doğum haritalarında Merkür gerilemesi olan kişiler inanılmaz güzel hesap yaparlar ve ekstra dikkatlidirler, bu gerileme onlar için güzel dönemlerdir.

Şimdi genel içinde gerileme dönemleri kayıp eşyaları bulmak için şahanedir örneğin. Merkür gerileme sürecinde zihinsel olarak, dış dünyadan ziyade iç dünyamız ile daha çok iletişimde olduğumuz dönemlerdir. Yarım işleri gözden geçirmek için de güzeldir Merkür gerilemeleri. Tabi hayat hiçbirimiz için durmuyor, gerileme dönemleri sadece biraz daha dikkatin bizi bazı risklere karşı koruduğu dönemlerdir, bunu bilmek ve dikkatli olmak fayda getirir diyorum.

Hiçbir şey mutlak değildir, sadece ihtimallerdir yazdıklarım, umarım sorunsuz geçer bu gerileme ama ben şahsen bu dönemde mutlaka bilgisayarımın yedeklerini alacağım, sizlere de tavsiye ederim.

Sorunsuz Merkür gerilemeleri dileklerimle diyorum.

Sevgilerimle

Astro DoReMi

Twitter @BernAtay

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..