Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür retrosu 20 Ocak'ta başladı 12 Şubat'a dek devam edecek

Merkür retrosu 20 Ocak'ta başladı 12 Şubat'a dek devam edecek
 

merkür retrosu başladı!


Merkür 20 Ocak-12 Şubat Arası Retro harekette olacak! Bu günler arasında dikkat etmemiz gereken durumlar neler? Hangi burçlar nasıl etkilenecek?  

İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegeni olan Merkür bu burçlarda yücelir. Balık burcunda düşük pozisyonda, Yay burcunda ise zararlı konumdadır. Astroloji'de Merkür aklımızı nasıl kullandığımız, olayları nasıl muhakeme ettiğimiz, konuşma ve yazma becerilerimiz, mantığımız, zekâ seviyemiz, yeteneklerimiz, düşünce tarzımız, eğitim hayatımız hakkında bilgi verir. Ayrıca iletişim, tüm bilgi alışverişleri, iletişim aletleri onun yönetimi altındadır. Öğretmen, öğrenciler, gazeteciler, avukatlar ve genç kardeşleri simgeler. Merkür'ün İkizler burcuna geçmesi ile birlikte; bu enerjiler altında dikkat etmemiz gereken en önemli nokta; düşüncelerimiz sık ve hızlı bir şekilde değişebileceği için bu süreç zarfında önemli kararlar vermeden önce muhakkak bir bilene danışmak gerekir. Zihnimizin çok açık olmasından dolayı çok yönlü düşünebilir ve bir konuda konsantre olmakta zorlanabiliriz. Objektiflik artarken sabırsızlık handikap olarak karşımıza çıkabilir.

Haritadaki Merkür'ün olumlu yerleşimi; kıvrak zekâya, çok yönlü düşünebilmeye, karşı tarafı etkileyebilecek şekilde konuşma yeteneğine ve bilgiye aç bir yapıya neden olur. Hızlı düşünebilme kabiliyetinin yüksek olması sebebiyle olayları muhakeme etmekte yeteneği yükselir.

Haritadaki Merkür'ün olumsuz yerleşiminde ise; kararsızlık, olayların derinine inememek, dedikoduculuk, gereksiz ve boş konuşmalar, yalancılık, insanlarla dalga geçmek, çabuk sıkılmak, kurnazlık söz konusudur. (Haritadaki sabit yıldızlar ve gezegenlerin konumu ve açıları Merkür'ün etkilerini zayıflatabilir veya arttırabilir.)

Merkür Kova Burcu'nda: Kova sabit nitelikte bir burç olduğu için inatçılık, fikirlerde sabitlik, soğukkanlılık, aykırılık ve kendinden ödün vermeyen bir yapıyı da beraberinde getirir. Farklı ve alternatif konulara merak, geniş düşünebilme kapasitesi vermesi sebebiyle kişiye daha geniş bir vizyon getirir. Merkür'ü Kova'da olanlar bireysel işlerden daha çok toplumsal olaylara ve dolayısıyla gruplara ve geniş kitlelere fayda sağlama eğilimindedir. Kısıtlanmaya gelemeyen, özgürlüğüne düşkün yapıları ile farklılık gösterirler. Objektif, dışa dönük, yenilikçi, orjinal, hümanist, reformcu, idealist kavramlarının hepsini Kova için söyleyebiliriz. Böyle bir karaktere sahiptirler. Kova, Aslan Burcu'nun tam karşıt burcu olması sebebiyle eksik yönü olan "BEN" egosunu içinde barındırmaz. Geliştirmesi gereken yön bu olmalıdır.

Haritada Merkür'ü Kova'da olan fakat sert etkiler altına girmiş bir birey kişilik olarak kendini beğenmiş, asi, duygusuz, dengesiz, sıra dışı ve tuhaf bir tavırla ortada boy gösterecektir.

Merkür 21 Ocak- 12 Şubat arası Kova burcunda Retro olacak. Retro başlangıcının iki üç gün öncesinde Merkür durağanlaşmaya başlayacak. Bunun anlamı ise; geri harekete geçmeye başlayacak olan Merkür’ün o sırada yolunu kaybetmiş birinin durumuna şaşırmış ve bekliyor gibi davranmasıdır. Kolaylıkla akan enerji bir süre sonra Retro döneminde engeller, problemler ve tıkanmalarla karşılaşacaktır.

Güneşe en yakın Gezegen olan Merkür en fazla 28 derece uzaklıkta kalır ve geri gitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Geosentrik (yer merkezli) bakış ile bazı gezegenler kimi zaman sanki geri hareket ediyor gibi görülür. Geosantrik bakışta; Dünya evrenin merkezinde varsayılır,  gezegenler de etrafında dönmektedir. Tabii ki işin aslı böyle değildir, Güneş Merkezde, Gezegenler ve Dünya onun etrafında dönmektedir. Gezegenin hareket ediyor görüntüsünün nedeni; Merkür'ün hızının Dünya'nın hızından daha az olmasıdır. Gezegenler kimi zaman durağan pozisyona geçer. Dünya hızla seyrederken Merkür’e bakıldığında sanal olarak duruyor veya geri gidiyor gibi görünmektedir. Bu Gezegen senede 2-3 defa retro olmaktadır ve retro hareketi 24 gün kadar sürmektedir. Eğer Astroloji ile ilgilenen biriyseniz, Merkür retrosu hakkında da birçok yazı okumuş, bu hususta uyarıları duymuşsunuzdur.  Merkür’ün retro olduğu zaman diliminde; Merkür konularında bir takım aksaklıklar yaşanması muhtemeldir; özellikle iletişim, haberleşme, bilgi edinme. Bu nedenle bilgisayar sistemlerinin arızalanabileceği, verilerin alınmasında ve gönderilmesinde sorunların yaşanabileceği, insanlar arasındaki iletişimde yanlış anlamaların söz konusu olabileceğini hesaba katmak gerekir. Yeni atılımlar yapmak, yeni faaliyetlere başlamak uygun değildir. Bu zaman dilimini yanlış anlamalara mahal vermemek için biraz sakinleme, dinlenme, geçmişte yarım kalan çalışmalar varsa onları bitirme, eksikleri tamamlama şeklinde değerlendirmek yerinde olacaktır. Merkür retrosu aynı zamanda kişinin kendisi ile yüzleşme zamanıdır. Sorunları, problemleri, sıkıntıları fark etmek ve çözmeye çalışmak gereklidir. Başımıza gelen olayların gerçekleşme sebeplerini araştırmalı ve olayların derinine inmeyi istemeliyiz. Haritalarında Merkür retrosu olan kişiler bu dönemi daha olumlu şekilde yaşarlar.

12 Şubat sonrası Merkür artık yolunu tekrar bulan kişi gibi hareket edecektir.

8 Ocak’ta Merkür Kova burcundaki Venüs ile kavuşum yapacak. Ay sonuna kadar Merkür Venüs ile birlikte hareket edecek. Satürn’ün desteği ile de birlikte özellikle ikili ilişkilerde zorlananlar için bu günler daha olumlu geçecek. Hoşgörü ve iyimser duygular içerisinde olmamız mümkün. Bir takım ciddi kararlar alabileceğimiz gibi yapacağımız işlerde organize olmamız daha kolaylaşacak. Sabırlı davranarak konsantrasyon gerektiren işlerinden altından kalkabileceğiz.

14 Ocak’ta Merkür Koç burcundaki Uranüs ile sekstil açı yapacak. İleriye dönük projelerde yaratıcı fikirlerimizin etkisi ile hayatımızı şekillendirebilir, arkadaş ve gruplardan sürpriz destekler alabiliriz. Yolunda gitmeyen olaylara çözüm getirebilmemiz söz konusu.

19 Şubat’ta Merkür Yay burcundaki Satürn ile sekstil açı yapacak. 01 Mart’ta Merkür Koç burcundaki Uranüs ile yine sekstil açı yapacak. 14 Ocak’taki etkiler bugünler içinde geçerli.

02 Mart’ta Merkür Aslan burcundaki Retro Jüpiter ile karşıt açı içerisinde. Kendimize olan güvenimizin yüksek olması muhtemel. Bu sebeple konuşmalarımıza dikkat etmeli, yanlış anlaşılmalara karşı önlem almalıyız. Tavırlarımızın abartılı olmaması son derece önemli. Aynı zamanda karar alırken temkini elden bırakmamakta fayda var.

Devamı: Merkür 7 Ocak-14 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek; Yükselen burçlara göre etkileri: 

Dorikus.com

Facebook.com/Dorikus

Twitter.com/SenaBrn

Instagram.com/SenaBrn

 
Toplam blog
: 48
: 5171
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

1978 doğumlu, Uluslarası ilişkiler mezunu, uluslarası lojistik uzmanı, sosyal medya meraklısı, bl..