Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '22

 
Kategori
Astroloji
 

Merkür Retrosu

Ocak ayının ikinci yarısı Venüs ve Merkür retrolarının etkisi altında geçecek. 
İlişkilerimizde yaşadığımız iletişim sorunlarına derinlemesine dalacağımız günler olacak.
Nasıl iletişim kurduğumuzu belirleyen Merkür, 2 Ocak’ta Kova burcuna geçmişti.13 Ocak-5 Şubat arasında retro hareketini hem Kova hem de Oğlak burcunda sürdürecek. 
Merkür Kova burcundayken herkesin baktığı yerden bakmak yerine farklı bakış açılarıyla değişik anlamlar ararız. Düşüncelerimiz daha özgürlükçü olur. Toplumsal konularda duyarlılığımız artar. Aynı zamanda gruplar içinde daha fazla yer almak isteriz. Dikkat etmemiz gereken ise odaklandığımız konuların duygusal boyutunu ıskalamamak olmalıdır. 
Merkür senede 3 kere retro harekete geçer. Bu dönemde iletişim alanında çözülmeden es geçilmiş konular gündeme gelir. Hem çevremizle iletişimde zorlanırız hem de iletişim sağlayan teknolojik araçlarda problem yaşarız. Bu problemler aslında var olan ama halledilmemiş konulara aittir. Retro hareket ise halledebilmemiz için sorunların görünür hale gelmesini ifade eder.
13 Ocak sonrası Merkür retro hareketteyken, sosyal hayattaki iletişim aksaklıkları, yanlış anlamalara yatkınlıklar artabilir. Teknolojik aletlerle de sorun yaşama ihtimali daha fazla olacak. Özellikle 26 Ocak’a kadarki dönemde dijital hayatta veri kaybı, güvenlik sorunları, sistemsel çöküşler yaşanabilir.
26 Ocak’tan itibaren retro hareketi Oğlak burcunda devam edecek. Merkür Oğlak burcundayken sorumluluğun ön planda olduğu bir düşünce şekli baskındır. Bu dönemde Venüs’ün de Oğlak burcunda ve retro harekette olması, maddi konularda çözülmesi gereken sorunların daha çok önümüze geleceğini gösteriyor. Aynı zamanda ilişkilerimizdeki pürüzler de gündeme gelirken mantığı duygunun önünde tutarak güven içinde olmak isteyeceğiz.
Merkür'ün retro dönemleri yarım kalmış projelerle, tamamlanması gereken çalışmalarla uğraşmak için uygun zamanlardır.
5 Şubat’a kadar yeni bir işe başlamamaya, önemli bir imza atmamaya, teknolojik alet almamaya dikkat edilmelidir. Yapılacaksa bile şartları çok iyi değerlendirerek harekete geçilmelidir.
Dikkat edilmesi gereken tarihler;
13 ve 14 Ocak teknolojiyle, anlaşmalarla, sözleşmelerle ilgili aksiliklerin yoğun yaşanabileceği günler.
18 Ocak geçmiş konuları şifalandırmak için uygun bir gün.
23 Ocak kendimizi özellikle de ilişkilerde ortaya koymak isteyebiliriz. Eski konulara farklı bir bakış getirmek ön planda olabilir.
29 Ocak düşüncelerin hararetle savunulduğu, sözel güç savaşlarının yaşandığı bir gün. Eski ilişkilerden hiç beklenmedik haberler alınabilir. Hiçbir kararı hırsla vermemeye gayret edilmeli.
3 ve 4 Şubat iletişime en fazla özen gösterilmesi gereken günler. İlişkilerde kırıcı ifadelerden uzak durmaya dikkat edilmeli.
Yükselen burçlara göre alınacak etkiler;
YÜKSELEN KOÇ
Gruplar içinde, arkadaşlarla iletişimde bazı gerginlikler gündeme gelebilir. Retro döneminde ileriye dönük planlarınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Yeni hedefler belirlememeye gayret edin. 26’sında sonra iş hayatınızdaki yazışmalarda, konuşmalarda daha dikkatli olmak önemli. Özellikle 29’unda iş ortamındaki tartışmalardan uzak durun.
YÜKSELEN BOĞA 
Otorite figürleriyle, yöneticilerinizle olan iletişimde net olmaya gayret edin. İşinizde eksik kalan konular, tamamlanmamış sorumluluklar sorun çıkarabilir. 26’sından sonra ise tanıtım faaliyetlerinde, ticari ve hukuki konularda daha temkinli olunmalı. Özellikle 29’unda fikirlerinizi çevrenize dayatmadığınızdan emin olun.
YÜKSELEN İKİZLER
Yurt dışı bağlantılı işlerde, akademik süreçlerde, seyahatlerde bir takım aksaklıklar yaşanabilir. Bakış açınızı esnetmeniz gereken noktaları fark ettirecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. 26’sından sonra giderlerinize daha dikkat etmelisiniz. Özellikle 29’unda krizli durumlardan uzak durmaya gayret edin.
YÜKSELEN YENGEÇ
Geçmiş harcamalarla ya da başkalarından gelen kaynaklarla ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Bir anda ortaya çıkan iletişim krizleriyle de ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. 26’sından sonra ise ikili ilişkilerdeki iletişimde hassasiyet olabilir. Özellikle 29’unda sert ve hükmedici davranışlardan uzak durmaya gayret edin.
YÜKSELEN ASLAN 
İkili ilişkilerde ya da ortaklı işlerde geçmiş sorunlar gündeminize gelebilir. Bu alanlardaki sorunları görmemezlikten gelmeyin. 26’sından sonra ise çalışma arkadaşları ile iletişim kopuklukları yaşanabilir. Özellikle 29’unda iş ortamınızda ve gündelik akışınızda bazı aksamalar yaşanabilir.
YÜKSELEN BAŞAK 
Sağlıkla ilgili geçmişte atlanmış konular bu dönemde ortaya çıkabilir. Çalışma ortamınız veya evcil hayvanlarınızla ilgili bazı durumlarla da ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. 26’sında sonra çocuklar ya da eski aşk ilişkileri daha ağırlıklı gündeminiz olacak. Özellikle 29’unda bu konularda hırsla karar almamaya dikkat edin.
YÜKSELEN TERAZİ 
Aşk hayatınızda ya da hayattan zevk aldığınız konularda tıkanıklar yaşanabilir. Çocuklarınızla olan iletişiminize daha dikkat etmeniz gerekecek bir dönem. 26’ında sonra ise ailevi konulara  odaklanacaksınız. Özellikle 29’unda aile içinde yaşanabilecek güç savaşlarından uzak durmaya çalışın. 
YÜKSELEN AKREP 
Aile içindeki iletişimde geriye dönük konular gündeme gelebilir. Ebeveynlerinizle olan ilişkilerinizi daha çok sorgulayacaksınız. Evde tamirat gerektiren durumlar olabilir. 26’sından sonra kardeşlerinizle ve yakın arkadaşlarınızla olan iletişiminizde daha dikkatli olmalısınız. Özellikle 29’unda fikir çatışmalarından uzak durun.
YÜKSELEN YAY 
Anlaşmalarda, sözleşmelerde bazı pürüzlerin çıkabileceği bir dönem. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi de sorgulayacaksınız. İletişim araçlarında sorunlar çıkabilir. 26’sından sonra ise maddi konularda daha dikkatli olmalısınız. Özellikle 29’unda yüksek kazanç sağlama beklentisi ile girilen işlerden uzak durun.
YÜKSELEN OĞLAK 
Finansal konularda geriye dönük sorunlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda iletişimlerinizde kendi değerinizi sorgulayabilirsiniz. 26’sından sonra kendinize daha çok odaklanacaksınız. Eski kararlarınızı gözden geçirebilirsiniz. 29’unda sağlığınıza dikkat edin.
YÜKSELEN KOVA 
Kendinizde değiştirmek istediğiniz konulara odaklanacaksınız. Bu noktada neleri yapamadığınızı sorgulayabilirsiniz. 26’sından sonra kısıtlandığınızı düşündüğünüz durumlar gündeminize gelebilir. Özellikle 29’unda gizli düşmanlıklara karşı dikkatli olun.
YÜKSELEN BALIK
Yarım kalmış konularla ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Bu dönemde iç dünyanızı daha çok sorgulayıp yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. 26’sından sonra ise sosyalleşip arkadaşlarla olan iletişime odaklanacaksınız. Özellikle 29’unda gruplar içinde baskın davranmamaya dikkat edin.
Sevgilerimle,
Aslıhan Doktoroğlu
Astroloji ile ilgili bireysel danışmanlık için;
www.astrolojihan.com
Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan
 
Toplam blog
: 132
: 78
Kayıt tarihi
: 22.11.19
 
 

Astroloji konusunda düzenli yazılar paylaşıp, söyleşiler yapıp bir yandan da bireysel astroloji dan..