Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Mersin, CLAM genel kurulu'na ev sahipliği yapacak

Mersin, CLAM genel kurulu'na ev sahipliği yapacak
 

CLAM Başkanı Kemal Kaçmaz,Basına bilgi verdi.


Turunçgil sektöründe Akdeniz Havzası’nın ve Avrupa’nın en önemli ve en güçlü sektörel uluslararası örgütü niteliğindeki, 60 yıllık bir maziye sahip olan Akdeniz Ülkeleri Narenciye İrtibat Komitesi’nin (Comité de Liason de l’Agrumiculture Mediterraneenne - CLAM) Olağan Genel Kurulu bu yıl 26 Ekim 2010 tarihinde Mersin’de gerçekleşecek.

Ülkemizi temsilen sekretarya görevini Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin yürütmekte olduğu CLAM bünyesinde Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, ilki 2007/08 döneminde olmak üzere içinde bulunduğumuz dönem olan 2009/10 döneminde ikinci kez CLAM başkanlığını görevini yürütüyor.

CLAM Başkanı Kemal Kaçmaz yapmış olduğu açıklamada; yaklaşık 19, 5 milyon ton üretim ve 6, 6 milyon ton turunçgil ihracatı gerçekleştiren Fas, Fransa, İspanya, İsrail, İtalya, Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, Tunus, Türkiye ve Yunanistan’ın dahil olduğu 10 Akdeniz ülkesini tek bir çatı altında toplayan CLAM örgütü bünyesinde aynı zamanda Güney Afrika, ABD, Arjantin gibi ülkelerin gözlemci ülke statüsünde faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti.

Kaçmaz, Avrupa Komisyonu yetkilileri ve sektörle ilgili diğer organizasyonların da toplantılara davet edilerek ve FAO nezdinde sektöre ilişkin toplantılarda temsil edilmesi suretiyle CLAM örgütünün küresel anlamda bilgi akışının sağlandığı sektörün önemli bir irtibat noktası olduğunu kaydetti.

CLAM’ın 60. kuruluş yıldönümünde, Mersin’de gerçekleştirilecek Genel Kurul kapsamında üye ve gözlemci ülkelerin 2009/2010 sezonuna ilişkin değerlendirmeler yapacağını ve 2010/2011 sezonuna ilişkin beklentilerini paylaşacaklarını ifade eden Kaçmaz, “Ayrıca üye ülkelerin işlemeye ayrılan turunçgil üretimlerine ilişkin değerlendirmeleri ile tarım teknikleri konusunda da toplantılar gerçekleştirilecek. Genel Kurul Organizasyonu’na başta üye ülkeler olan AB ülkeleri ve komşu ülkeler temsilcileri ile ülkemizdeki narenciye sektörü ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımı bekleniyor” diye konuştu.

Bölgemiz açısından oldukça önemli bir yere sahip olan turunçgil üretimi ve ticareti ile ilgili olarak 26 Ekim 2010 tarihinde, 09.00-16.30 saatleri arasında, AKİB Yeni Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek olan bu organizasyona sektörün bütün paydaşları davetlidir denildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..