Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mersin, MHP’de kongre süreci başladı

Mersin, MHP’de kongre süreci başladı
 

MERSİN ,MHP’DE, KONGRE SÜRECİ BAŞLADI...


MHP Mersin genelinde ilçe kongrelerine Toroslar İlçe Teşkilatı ile başladı.
Ayışığı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Toroslar İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi’ne; MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekilleri Kadir Ural ve M. Akif Akkuş, MHP Mersin İl Başkan Yardımcıları Celal Eğilmez, Murat Kadızade, İlçe Başkanları, MHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Meryem Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer ve muhtarlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre de ilk olarak Divan oluşturuldu. Ardından Faaliyet ve Mali Rapor okunarak oylamaya sunuldu.
Faaliyet ve Mali Rapor’un, oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından siyasi konuşmalara geçildi.

İlk olarak konuşan MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal, Toroslar’ın ilçe olmasının ardından göreve geldiklerini ve yapılan 29 Mart Yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç aldıklarını kaydederek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Celal Eğilmez, kongrelerin, partilerin bir sonraki yıllara hamle yapmasının ilk basamağı olduğunu söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, geçen 5 yılda olduğu gibi önümüzde ki 5 yıl içerisinde de milli ve manevi değerlerden ödün vermeden çalışacaklarını ve kendilerine 2. kez güven oyu veren Toroslar halkının bu güvenine layık olmak için mücadele edeceklerini kaydetti.

MHP Mersin Milletvekilleri Kadir Ural ve M. Akif Akkuş’ta yaptıkları konuşmada; MHP’nin birleştirici bir parti olduğuna dikkat çekerek, yapılan kongrelerle birlikte, MHP’nin Mersin’de daha da güçleneceğine inandıklarını vurgulayarak, önümüzde ki seçimlerde Mersin’i MHP’nin kalesi yapacaklarını belirttiler.

Son olarak kürsüye gelen MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise; “Size çok teşekkür ediyorum. 3 dönemdir Toroslar Belediyesi’nin MHP’ye emanet ediyorsunuz” dedi.

Ülke gündeminde ki konulara ada değinen Şandır, özellikle Suriye sınırında bulunan mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili olarak; “Suriye sınırındaki arazilerin mayınlardan temizlenmesi meselesi, sonu ihanete ulaşacak, masum olmayan bir yasadır. Bu yasa ile Suriye hududunda ki 216 bin dönüm arazinin mayınlardan temizlenmesi karşılığında birilerine verilmesi hadisesidir. Çünkü açık ihale yapılacak. İhaleyi kazananlar bu arazide tarım yapabilmek için uluslar arası sermayeye ihtiyaç duyacaklar. Dolayısıyla hisse senetlerini uluslararası sermaye piyasasında satacaklar. Bugün olmasa bile yarın bu hisse senetleri herkesin eline geçebilir. 44 yıla kadar ulaşabilecek bir uzun süre. 5 yılda temizleme süresi, toplam 49 yıl. Yani yarım asır Türkiye ve Suriye sınırında ki 510 km boyunca 350 metre derinliğinde ki bir arazi birilerinin kontrolünde olacak. Türkiye’nin kontrolünde olması mümkün değil. Çünkü yapacağınız sözleşme uluslar arası hukukun teminatı altındadır, değiştiremezsiniz. O sözleşmeye dayalı olarak sizi o topraklara sokmazlar. Kanunda, bu 216 bin dönümün yanında bulunan hazine arazileri de verilebilir diyor. Ayrıca bu arazilerin kenarında ki devletin diğer kurumlarına ait arazilerde verilebilir yani TİGEM’in işletmeleri de verilebilir diyor. Konuştuğumuz 216 bin dönüm arazi değil belki de 3 milyon dönüm arazi. Bunun adı vatan toprağının satışı değil midir? Şimdi sizi tarihe davet ediyorum. 1945 ve 1946 yıllarında İsrail Devleti’de böyle kuruldu. Yahudiler, Araplar’dan, Filistinliler’den topraklarını satın aldılar. Abdulhamit’in satmadığı toprakları aldılar. Bugün orada bir devlet varsa ve o devlette Müslüman kanı akıtıyorsa, başlangıcı işte o toprakları satın almalarıyla mümkün olmuştur. Biz diyoruz ki Sayın Başbakan, Sayın AKP bu mayınları neden yap- işlet- devret modeliyle satıyorsunuz? Sayın Başbakan sorduğumuz sorulara cevap veremiyor. Bu mayınlı araziler Türk Milleti’nin geleceğine mayın döşeyen bir kanundur. Küresel güçler bunlardan bunu istiyor” dedi.

Şandır, geçtiğimiz hafta içerisinde Genel Kurmay Karagahı’nda İrtica ile Mücadele Eylem Planı adı altında hazırlanan plan bulunduğu iddiasının bir açıklığa kavuşması gerektiğini ifade ederek; “Genel Kurmay Karargahında çıkan İrtica ile mücadele eylem planı en kısa sürede açığa çıkarılmalıdır. Doğruysa, bu hukuk dışı bir eylemle demokrasiye müdahaledir. Önlemi alınmalıdır. Eğer gerçek değilse TSK’yı kim yıpratmak istiyorsa o da aranıp bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde Nihat Soysal yeniden Başkanlığa seçilirken Yönetim Kurulu asil şu isimlerden oluştu; Celal Dülek, Fazlı Sevgili, Hayati Beşol, Ahmet Gündüz, Muhammet Kesen, Yücel Doğantekin, Metin Özger, Hasan Basri Bal, Ahmet Ayhan, Kemal Sivrikaya, Şevki Kerem, Müslüm Özbayrak, Aziz Mil, Ali Kılıç, Mehmet Tan, Halil İbrahim İm. Yönetim Kurulu yedek ise; Aydın Şimşek, Ayhan Dontaş, Hayri Dere, Erol Özmen, Himmet Öz, Adnan Ağırdal, Mehmet Suvari, Zafer Alkanat, Abdullah Çelik, Memik Cankurtaran, Ahmet Ertunç, Mustafa Akçakuyu, Selçuk Cancan, Ökkeş Erten, Ali Sert ve Mikail Fidan isimlerinden oluştu.

Mersin MHP’de İlçe Kongreleri, 28 Haziran’da son bulacak ve daha sonra İl Başkanlığı seçimleri yapılacak.

Kaynak:Yasin Abacı.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..