Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin 6.Yapı ve Emlak Fuarı görkemli açıldı...

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Mersin Yapı ve Emlak Fuarı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu  tarafından açıldı.

 

Hükümet tarafından çıkarılan ve yabancıların ülkemizde konut edinmesini mümkün kılan mütekabiliyet yasasının önemli bir çalışma olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, “Yapılan değerlendirmelerde yasa perspektifinde Mersin, bu olayın gerçekleşeceği kentlerin başında gelmektedir” dedi.

 

“MERSİN, KONUT PASTASINDAN ÇOK ÖNEMLİ PAY ALACAK İLLERİN BAŞINDA GELİYOR”

Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılışta; karşılıklı sektör buluşmalarının gerçekleştirildiği Mersin’de organize edilen fuarların, buluşmaların en üst düzeyindeki temel yapıları olduğunu kaydeden Güzeloğlu, yapı ve emlak sektörünün istihdam dahil olmak üzere dayanıklı tüketim mallarına kadar uzanan temel sürecin hazırlayıcısı ve hızlandırıcısı olduğuna dikkat çekti. “Yapı alanında ve konut ile ofis anlamında değerli bir merkez olan Mersin’in, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği raporunda Türkiye’nin en hızlı gelişen kentlerinin başında olduğunun görüldüğünü söyleyen Güzeloğlu, “Ülkemiz, 2023 hedeflemesinde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmenin iddiasını sergilemeye başladı. Ülkemizin 2023 hedefine doğru yol aldığı bu süreçte 7 buçuk milyon konuta ihtiyaç duyuluyor. Konutların 4 milyonu nüfus artışından, 2 milyon kadarı da kentsel dönüşüm nedeniyle yapılacak. Yapı stoku çerçevesinde baktığımız zaman, bundan etkilenecek ve yeni konut artışı pastasından kendisine pay alacak kentlerin başında Mersin yer alıyor” dedi.

MERSİN, BİRİNCİ GRUP İLLER ARASINDA YER ALIYOR

Kentlerin Gelişme Stratejisi Raporu’nda yer alan verilere göre, Mersin’in gelişmeye yönelik alanında birinci gurup iller arasında yer aldığı bilgisini veren Güzeloğlu,; İstanbul ve İzmir gibi kentlerin yer aldığı birinci gurubun ofis piyasasını en çok geliştirecek illeri yansıttığını ifade ederek, “Ülkemizde yapılan gayrimenkul yatırımının altından sonra yüzde 19 ile en büyük ikinci yatırım alanı olduğunu düşünüldüğünde, bu alanda daha çok mesafe alınması gerekliliği görülüyor. Bu önemli geleceğe doğru yol alırken, yerel yönetimlerin de üzerine düşeni yapması; imar ve çevre planları gibi çalışmaları yapması gerekmektedir. Siz konusu hedefleri elde etmek noktasında yapılacak olan planlamaların da büyük bir hedefi içerecek şekilde organize edilmesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki gelişmişlik ve kalkınmışlık planlama ile başlar. Plansız olarak ne bir kent ne bir kavram ne de bir kurum yoluna devam edemez. Ülkemiz 2023 hedeflemesine doğru emin adımlarla yol alırken, Mersin markasında gecikmeden imar planlarından başlayarak büyük bir geleceği yönetmek zorundayız” diye konuştu. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hükümet tarafından çıkarılan ve yabancıların ülkemizde konut edinmesini mümkün kılan mütekabiliyet yasasının da önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

 

Güzeloğlu, “Yapılan değerlendirmelerde yasa perspektifinde Mersin, bu olayın gerçekleşeceği kentlerin başında gelmektedir. Mersin 6’ncı Yapı ve Emlak Fuarı da, çalışmaların önünü açan ve değerlendirilmesi gereken bir buluşmadır. Mersin, yeni dönemi karşılarken yapı-emlak ve buna bağlı olarak diğer temel kavramları içeren bir görüşü benimsemelidir” dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da inşaat sektörünün istihdam yaratan Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin ayrıca yapı malzemeleri sektörünün bölgenin en önemli gücü durumunda olduğuna işaret eden Aşut, “Yapı sektörünün en önemli lokomotifi de konut sektörüdür. Konut sektörü Mersin için çok önemli. Mersin’de kat mülkiyetinde Belçika, Almanya, Hollanda ve Rusya başı çekmekte. Mersin, Avrupa ülkelerinin yazlık alımları konusunda etkili ve turizm potansiyeli ile yoğunlaştığı bir şehir. Şehrimizin oldukça konforlu ve kolay yaşanabilen bir kent olması, mesafelerde farklı eğlence alternatiflerini bir arada sunabiliyor olması, yayla ve deniz turizmini birlikte sunabilmesi, yoğun kent yaşamından çok kolay ve kısa sürede uzaklaşmanın mümkün olması, yapı ve emlak sektörüne de ilgiyi artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Albay Rahim Conguroğlu, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ile birlikte Mersin 6’ncı Yapı ve Emlak Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti. Valimiz, kurdele kesiminin ardından stantları gezerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. 

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..