Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '13

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin Akdeniz Belediyesi’nden, yurttaşlara iftar yemeği…

Mersin Akdeniz Belediyesi’nden, yurttaşlara iftar yemeği…
 

Mersin Akdeniz Belediyesi, Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yurttaşlara 2 bin kişilik iftar yemeği verdi. Kent merkezinde verilen iftara, mahallelerden gelen yurttaşların yanı sıra civar esnafı da katıldı.
 
Akdeniz Belediyesi tarafından, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı 111 Sokak’ta verilen iftar yemeğine, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, PM üyeleri Cihan Yılmaz ve Cemil Elden, BDP il ve ilçe yönetimleri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra, mahallelerden gelen kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce yurttaş katıldı. Ezan öncesi yurttaşlara hitap eden Başkan Türk, Ramazan ayının, İslam Âlemi’nin en kutsal ayı olduğunu ifade ederek, bu ayda kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha da artması gerektiğini vurguladı.
 
Bu anlamlı günlerin tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Başkan Fazıl Türk, “Ülke olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Barış her zamankinden daha yakın. Fakat AKP hükümeti ve Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan verdiği sözü tutmalı ve süreçte 2’nci adımı atmalıdır. Farklı inançları, kültür ve renkleri barındıran bu topraklarda, onurlu bir barışın, halkların eşit, özgür ve kardeşlik duygularıyla birbirlerine bağlı olduğu bir yaşamın geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bu mübarek Ramazan’da, halkların barışı, kardeşliği ve eşitliği için herkes üzerine düşeni yapmalı, mücadele etmelidir. Gücü olmayan da namazını kıldığı seccadesi üzerinde barış ve kardeşlik için dua etsin yeter. Çünkü okunacak her bir dua mutlaka yerine ulaşacaktır. Allah, barış ve kardeşlik için mücadele veren, dualar eden herkesin yolunu açık, mekânını cennet eylesin” dedi.
Barış ve kardeşlik için okunan duaların ardından, okunan ezanla birlikte yurttaşlar iftarlarını açtı.
 
Ahmet Metin Türkoğlu
turkogluvatan.com
 
Mersin halkına iftar yemeği veren Başkan Fazıl Türk.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..