Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mersin Bilim Şenlikleri başladı

Mersin Bilim Şenlikleri başladı
 

Bilim şenlikleri görkemli geçti...


Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığının genelgeleri doğrultusunda Eğitim-Öğretim yılının son haftasında yapılaması gereken “ Bilim Şenlikleri” Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak’ın katıldığı bir tören ile başladı.


Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde Yapılan Şenliklerin Açılışına; Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları; Eyyüp Güler, Adem Şimşek, Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları katıldı.


Vali Yardımcısı Kaya Çıtak ve beraberindeki protokol ekibi, stantları tek-tek gezerek okullardan ve proje sahipleri öğretmelerden bilgi aldı.


Proje sorumlusu olarak Fen ve Teknoloji Öğretmeni Fatma Mutlu ve Duran Oluk’ un görev bilim şenlikleri 2 gün sürecek. Bilim şenliklerinde 82 proje sergilenmekte.


Bilim Buluş Şenliği açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kaya Çıtak şu açıklamalarda bulundu:” Bugün burada bir sergi açacağız. Bugün burada sergileri açmamızın amacı, “ Geleceğinizi daha iyi planlamanız içindir.” Biz sizlerden çevrenizde olan şeylerin nasıl yapıldığını? Ne amaç için yapıldığını? , Nasıl yapılır ise, hayatımızı daha çok kolaylaştırır? , Beynimizi daha iyi kullanırız onları öğrenmenizi istiyoruz. Biz bu sergileri bu amaçları gerçekleştirmeniz için düzenlemekteyiz.” diye konuştu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..