Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, “1/5.000’lik plan elzemdir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, “1/5.000’lik plan elzemdir” dedi.
 

Kısa adı MTSO olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay yapılan seçimle göreve gelen yeni yönetim adına bir konuşma yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut; birlik ve beraberlik içinde oluşturulan yeni yönetimin Mersin için güzel çalışmalar yapacağını belirterek, “Bu birliktelikte diğer sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle bundan önce olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de ortak projeler üretmeye özen göstereceğiz. Bunlardan birisi olan ve uluslararası bir hüviyete sahip olan Akdeniz Oyunları şu anda normal seyrinde devam etmekte. İlk başlarda bazı sıkıntılarımız olsa da şu an kentimiz, bu oyunları en iyi şekilde temsil ediyor. Bu bağlamda oyunların Mersin’e gelmesinde Başkan Macit Özcan’ın çok büyük katkıları olduğu için de kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı kısa konuşmada, “Yönetime gelen yeni arkadaşlarımızla Mersin’in sesini dışarıda daha gür duyurmak istiyoruz. MTSO’da yaşanan birlik ve beraberlik duygularının siyasete de yansıması en büyük arzumuzdur.” dedi. Rakiplerine bile hoşgörülü ve ılımlı olma konusunda belki de Türkiye’de tek belediye başkanının Macit Özcan olduğunu ifade eden Arslan, “Sayın Macit Özcan’ın ılımlı ve demokrat kişiliği, bizlerin daima takdirini kazanmıştır. Mersin için bir şeyler yapmaya çalıştığınıza inandığımız için şu an kamuoyunu en çok meşgul eden konuların başında gelen 1/5.000’lik plan konusunda biz sizinle aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Bu planla ilgili bazı önerilerimizi de dikkate aldığınız için size ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeni yönetimi tebrik eden Başkan Macit Özcan, “Mersin’in çıkarına olan her türlü girişimde ve organizasyonda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Mersin’in kaderini çok yakından ilgilendiren 1/5.000’lik planla Yenişehir ilçesindeki yapı yoğunluğunu 0.90’dan 1.20’ye çıkarma isteğimize, Yenişehir Belediyesi karşı çıkıyor, diğer partiler ise bir sonraki döneme bırakılmasını öneriyor. Gerçekleşmesi halinde hem müteahhitlerin, hem arsa sahiplerinin, hem de belediyelerin yararına olacak bu düzenlemeyi bir sonraki döneme ertelemek, kentin geleceği için zaman kaybetmekten başka bir şey değildir.” dedi.

Siyaset yapma uğruna böylesi bir karşı duruş sergilemenin anlamsız olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Meclisteki tüm arkadaşlarımı bu konuda daha duyarlı ve sağduyulu olmaya çağırıyorum. Belediyelere yeni hizmet alanları kazandıracak olan bu planın biran önce onaylanması gerekmektedir. Aksi takdirde geçen her zaman kentimizin aleyhine işlemektedir.” dedi.

Ahmet Metin Türkoğlu
turkogluvatan.com 

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..