Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Seçim
 

Mersin CHP Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Kakız'dan açıklama...

Mersin CHP Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Kakız'dan açıklama...
 

Başkan Adayı Kakız'ın toplantısına CHP Akdeniz İlçe Bakanı uyar'da katıldı.


Mersin Cumhuriyet Halk Partisi, Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkanlık seçimi yaklaşırken, adaylarda birer, ikişer kendilerini tanıtmaya başlıyorlar. İşte Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Akdeniz Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olan Saniye Kakız'ın açıklaması:

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Değerli Kadın arkadaşlarım,

Basının değerli emekçileri

Ülkemiz her geçen gün yasaklara,baskılara,korkuya ve karanlığa adım adım götürülmektedir.

Çağdaş olan ne varsa yok etmek isteyen,örgütlü bir karanlık vardır karşımızda. Bu karanlık güçleri destekleyen ve onların eylemlerini örgütleyen dış odakların hedefi; korkutulmuş, sindirilmiş, apolitik bir toplum yaratmaktır..

Bu karanlık dönemde ülkemiz,kadına şiddette ve kadın cinayetlerinde dünya birincisi olmuştur. Egitim sistemimiz çökertilmiş, 4+4+4 yasasıyla kız çocuklarının evlendirilmesinin önü açılmış,lise ögrencisi çocuklarımızın evlenmesinin önündeki yasak kaldırılmıştır.

Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle sorunu olan bu anlayış, ülkemiz için milat olan ulusal bayramlarımıza varıncaya kadar yasaklamak peşindedir. Basılmamış kitaplar yargılanmış, gizli tanıklar türetme yoluyla; duymak istemedikleri tüm sesleri hapsetmişlerdir.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindedirler. Çagdaşlaşma adına ne varsa, yok etme görevini yerine getirmekte çok kararlı görünen bu anlayışa karşı sessiz kalmamız beklenemez..

Çoğulcu, demokratik, katılımcı, özgürlükçü, bağımsızlıktan yana tavrı olan herkesin elini taşın altına koyma zamanıdır.

Gün; dayanışma, omuz omuza verme, tek yürek olma günüdür. Gün; farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı güçlendirmenin günüdür. Gün; rotasından çıkarılmış olan ülkemize sahip çıkmak için akıllarımızı birleştirme günüdür...

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Bu noktada; sorumluluktan kaçılmayacağını düşündüğüm ve sessiz kalmanın bizi her geçen gün karanlığa sürüklediğini gördüğüm için, CHP Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğumu açıklamak istiyorum..

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Geçmişten gelen deneyimim ve birikimlerimle; Akdeniz ilçemizde kadın örgütlenmesi adına hep birlikte önemli başarılara imza atacağımızı, kaybettiğimiz Akdeniz Belediyesini tekrar kazanmak adına çok sıkı bir çalışma programı yapacağımızı, sonuç olarak ta başarıya beraberce ulaşacağımıza olan inancımla hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Yaşasın Çağdaş, Laik,Tam Bağımsız Türkiye!

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!.

Saniye KAKIZ
CHP Akdeniz İlçe
Kadın Kolları Başkan Adayı

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..