Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin'de 'Japon Yılı'' alarmı...

Mersin'de 'Japon Yılı'' alarmı...
 

Mersin Valisi Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ortak açıklama yaparken görülüyor


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2010 yılının Türkiye’de Japon Yılı ilan edilmesi ve Ertuğrul Şehitleri 120. yıl anma töreni ile ilgili olarak ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Valilik Binası’nda gerçekleşen basın açıklamasında ilk sözü alan Başkan Macit Özcan, <ı>“Gelişmekte olan Türk –Japon ilişkilerine bir örnek olarak Japonya’nın Kuşimoto kenti ile Mersin arasında kardeş kent protokolü imzalandı. Geçtiğimiz dönem içinde o zamanki Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile davet üzerine Kuşimoto kentine gittik ve bizim buradaki Refah Şehitleri Anıtı’nın bir benzerini orda görme fırsatı bulduk. Bana göre iki ülke arasındaki dostluk şu anda en üst seviyeye ulaşmış durumdadır. Şimdi ev sahipliği yapma sırası bizde. Japonya’dan yola çıkan gemi 2 gün içinde kentimizde olacak. Bu olay Mersin’in gerek Japonya’da gerekse de Avrupa’da tanınması açısından çok önemli bir fırsat. Bu sebeple Mersin Valiliği ile ortak bir hazırlık yaptık ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ertuğrul Fırkateyni ve akıbeti hakkında kısa bir tarihi bilgi verdikten sonra, <ı>“120 yıl önce Kuşimoto açıklarında batarak 500’den fazla Türk denizcisinin şehit olduğu bu hazin kazanın tek tesellisi, Türk-Japon dostluğunun temelini oluşturmasıdır. İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin en önemli göstergelerinden birisi, önümüzdeki hafta Mersin’de yapılacak etkinliklerdir. Bu etkinliklere Japonya’dan 3 savaş gemisi ve 700’ü aşkın Japon Donanması’na ait asker geliyor. Ayrıca 300 sivil Japon vatandaşı da, bu törenleri izlemek üzere kendi imkanları ile Mersin’e geliyor” dedi.

Etkinliğe Türkiye ve Japonya’dan üst düzeyde askeri ve sivil katılımın olacağına da dikkat çeken Vali Güzeloğlu, <ı>“Ayrıca etkinlik kapsamında Japonya’nın sinema ve müzik dünyasından birçok önemli isim Mersin’e gelecek. Etkinlikler sayesinde Mersin kültür ve sanat dolu 3 gün geçirecek” dedi.

Etkinlikte yer alan programlarla ilgili detaylı bilgi veren Vali Güzeloğlu, <ı>“Bu program içinde en önemli olanı, batık durumda bulunan Ertuğrul Fırkateyni’nden çıkarılan eşyaların, parçaların ve motor gibi aksamların ilk defa sergilenecek olmasıdır” dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu açıklamasının sonunda tüm Mersin Halkı’nı bu etkinliğe davet etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..