Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin'de Hülya Aksoy Önderliğinde Kadın Sağlığı Eğitim Seminerleri devam ediyor...

Mersin'de Hülya Aksoy Önderliğinde Kadın Sağlığı Eğitim Seminerleri devam ediyor...
 

Hülya Aksoy Hanımefendi,Kadınların Mersin'de bilinçlenmesi için çalışıyor...


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütülen “Kadın Sağlığı Projesi” kapsamında, Halkkent Toplum Merkezi kursiyerlerine eğitim semineri verildi.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Halkkent Toplum Merkezi Müdürü Faruk Azgıt, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce ‘Yeni Bir Hayat Merhaba Deyin’ sloganıyla başlatılan ‘Deniz Yıldızı Projesi’ kapsamında terzilik, kuaförlük ve aşçılık kurslarının devam ettiğini, ‘Kadın Sağlığı Projesi Eğitim Semineri’nin de bu proje kapsamında Halkkent’li kadınlara sunulduğunu söyledi.

Faruk Azgıt, toplum merkezinde yaz döneminde İngilizce, bilgisayar, bağlama, dikiş ve resim kursu başta olmak üzere 8 ayrı kurs açıldığını, bu kurslara 144 kişinin katıldığını, şu anda ise 2’si okuma yazma, 2’si bilgisayar, 1’i giyim, 1’i kuaförlük, 1’i çeyiz ürünleri hazırlama kursu ile Deniz Yıldızı Projesi kapsamında terzilik, kuaförlük ve aşçılık kursları olmak üzere 10 kursun devam ettiğini söyledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen de, toplum merkezilerinin önemine değinerek, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un girişimi ile önümüzdeki günlerde Çilek Mahallesi’nde ve Tarsus’ta yeni toplum merkezinin hizmete gireceğini söyledi.

Gülşen, ilimizde toplum merkezi sayısının 5 olduğunu hatırlatarak, Türkiye genelinde Mersin’in toplum merkezi sayısı itibarıyla birinci sırada yer aldığını da sözlerine ekledi.

-SAĞLIKLI KADIN, SAĞLIKLI TOPLUM DEMEKTİR-

Proje Koordinatörü Hülya Aksoy ise, aileyi ayakta tutan kadının, evin direği olduğunu ve bu nedenle önce kendi sağlığına özen göstermek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Biz sizler için buradayız. Siz de önce kendiniz, sonra aileniz, sonra da sağlıklı bir toplum için burada olun. Eğitim seminerlerine katılın” dedi.

Meslek edinmek amacıyla Toplum Merkezi’ne gelen kadınların seminere gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Aksoy, “Meslek sahibi olmak için göstermiş olduğunuz arzuya, biz de sağlığınızı ilgilendiren bir konuda katkı sağlayalım dedik ve onun için buradayız. Biz kadınlar her zaman önce ailemize önem veririz ama lütfen kendinize de önem verin, çünkü ancak sağlıklı olursanız ailenizle ilgilenebilirsiniz. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir ” diye konuştu.

Hülya Aksoy, ‘Kadın Sağlığı Projesi’ kapsamında şu ana kadar 453 bin 155 kadına ulaşıldığını, 48 bin kadının meme muayenesinin yapıldığını, 5 bin 9 kadında şüpheli bulguya rastlanıldığını, memesinde şüpheli bulguya rastlanan kadınların yüzde 85’inin ileri tetkiklerinin yapıldığını, 76 kadına ise kesin tanı konulduğunu kaydederek, erken teşhis ve tanının hayat kurtaracağını söyledi.

Eğitim seminerinde bağlama ve bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Hülya Aksoy tarafından verildi

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü 10. No’lu Sağlık Ocağı Doktoru Tülin Durdu Yakut, kadınlara, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz ve sağlıklı beslenme konularında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..