Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin'de ilk “Engelliler eğitim parkı'' açıldı...

Mersin'de ilk “Engelliler eğitim parkı'' açıldı...
 

Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan “Engelliler Parkı” Mersin Valisi Hüseyin Aksoy taraf


Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan “Engelliler Parkı” Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından törenle açıldı.

3 bin 700 m2.lik alana yaptırılan ve oyun düzenekleri engellilere göre tasarlanan parkta, engelli çocukların gönüllerince yüzebileceği bir havuz ve öğrenme becerilerini geliştirecek Cafe bulunuyor.

Açılışa, Vali Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Yerel Gündem 21 Engelliler Komisyonu Başkanı Ayla Batmaz, Mersin Rotarack Kulübü Başkanı Ata Şensoy ile engelli çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Belediyelerin bir kentin ortak sorunlarını çözmek için kurulduklarını kaydederek, “Biz, kendimizi hiçbir zaman yasaların bize verdiği görevlerle sınırlı tutmayacağız. Toplumumuzun ve kentimizin gereksinim duyduğu işlerde kendimizi görevli sayacağız.” dedi.

Engelliler Parkı’nı mütevazı ama başlangıç için önemli gördüklerini kaydeden Genç, “Bu parkın yapılması fikrini bana Sayın Valimiz hatırlattı. Biz de projelendirdik ve bugün açılışını yaptık. Burada engelli çocuklarımız gönüllerince eğlenirken, öğrenme fırsatı da bulacaklar. Havuzu bulunan parkta, çocuklar yüzme zevkini tadacaklar. Down Cafe’de çocuklarımız çay vs. yapmayı öğrenecek ve dışarıda iş bulma fırsatı yakalayacaklar.” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ise, böyle anların insanlara buruk bir mutluluk verdiğini kaydederek, “Türkiye’nin bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Bunu adım adım gerçekleştirmek hepimiz görevidir.” dedi.

MERSİN’DE İLK

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, Mersin Valiliği görevine başladıktan sonra, engelli ailelerin ve Sivil Toplum Örgütleri’nin, Mersin’e engelli parkı yapımı konusunda talepte bulunduklarını hatırlatarak, “Mersin’de ilk olan bu parkımız, bu anlamda talebi karşılayacaktır. Engellilerimize yönelik güzel bir hizmet.” dedi.
Engelli vatandaşların, evden dışarı çıkarak toplumla bütünleşmek adına bu tür donatılara ihtiyacı olduğunu kaydeden Aksoy, “Bu bakımdan bu tesis, çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya fırsat verecek çok güzel bir tesis. Aileler, buranın olumlu sonuçlarını çocukların üzerinde mutlaka gözlemleyecektir.” diye konuştu.

Mersin’de engellilerle ilgili olarak bütün kurum ve kuruluşlarla, Sivil Toplum Örgütleri ile işbirliği içinde yürütülen önemli çalışmalar olduğunu hatırlatan Aksoy, Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Mersin’de engelli sayısını tespit ettiklerini, son güncellemelerde bu sayının 30 bin 140 olduğunu söyledi.
Aksoy amaçlarının, engellilerin sayısının ve özür gruplarını tespitinden sonra, o kişilerin ihtiyaçlarını belirlemek olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Amacımız eğitilebilir ve öğretilebilir olanlar varsa bunları okula kazandırmak, Devletin engelli bireylere tanıdığı haklardan onları yararlandırmak, ailelere birtakım destek projeleri kapsamında yapabileceklerimiz nelerdir bunları yapmak. ” dedi.

Her bireyin, engelli adayı olduğunu da kaydeden Aksoy, bundan dolayı engellileri anlamanın ve sorunlarına çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı.
Engelli eğitim parkında, havuz ve oyun alanları olduğunu hatırlatan Aksoy, “Burada çocuklarımızın eğitilebilecekleri ortam da var. Bu da onların gelişiminde, yaşam kalitelerinin biraz daha yükseltilmesinde katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Aksoy, parkın dinlenme lokalinin yapımına katkı sunan Mersin Rotarack Kulübü Başkanı Ata Şensoy’a Yenişehir Belediyesi’nin teşekkür plaketini takdim etti.

Daha sonra protokol üyeleri ve davetlilerle parkın açılışını gerçekleştiren Vali Aksoy, parkı gezerek engellilerle ve aileleriyle bir süre sohbet etti.
Açılışta ayrıca, Akdeniz Özel Mersin Meslek Lisesi engelli öğrencileri step gösterisi sundu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..