Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin'de kadınlar mikro kredi ile iş sahibi oluyor...

Mersin'de kadınlar mikro kredi ile iş sahibi oluyor...
 

KADINLAR MİKRO KREDİ İLE İŞ SAHİBİ OLUYOR...


Mersin’de kendi işini kurmak isteyen ancak maddi açıdan yetersiz olan kadınlar, verilen 1000 TL`lik mikro-kredilerle iş sahibi oluyor.

Mersin Valiliği İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı`nın (İÇEV) birlikte yürüttüğü mikro kredi uygulamasından yararlananların sayısı her geçen gün artıyor.

2007 yılının Temmuz ayında başlayan mikro-kredi uygulaması kapsamında 50 kadına daha kredi verildi. Böylece Mersin genelinde mikro kredi alan kadın sayısı 674’e ulaşırken, 44 kadın kendi işyerini kurdu, 8 kadına ise ÖZ-İŞGEM’de yer tahsis edilerek hiçbir bedel alınmadan işlerini icra etme ve geliştirme imkanı sunuldu.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen mikro-kredi dağıtım töreninde konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, amaçlarının, kadınların ekonomik anlamda gelir elde edebilecek çalışmalar içerisinde yer almalarını, kendilerine olan güvenin artmasını, hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir konuma gelmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

MERSİN VALİSİ AKSOY, İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN KADINLAR İÇİN DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ....

1000 TL.’lik kredilerin küçük bir rakam olarak gözükmekle beraber, bu miktarla bir çok kadının kendi özel işyerini açtığını hatırlatan Vali Aksoy, işini geliştirmek isteyen kadınlar için Devletin bütün imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı.

Vali Aksoy, işini geliştirmek isteyen kadınların, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından eğitime tabi tutulduklarını ve bu eğitim sonrasında kadınlara tamamı hibe olan 4 bin TL.’lik destek sağlandığını ifade ederek, bunun dışında işini geliştirmek isteyen kadınlarımıza Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 15 bin TL.’lik kredi verildiğini, işini daha fazla büyütmek isteyen kadınlara da yine KOSGEB tarafından 40 bin TL’ye varan kredi imkanı sunulduğunu söyledi.

Aksoy, İl Öz İdaresi ve KOSGEB işbirliği ile 2010 yılında da kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen kadınlara yönelik olarak eğitim çalışmaları yapılacağını ve çeşitli kurslar verileceğini ifade etti.

Kredi alarak kendi işyerini açan kadınların bir kısmının eşlerini yanlarında çalıştırmaya başladıklarını da ifade eden Aksoy, “Kadınlarımız güzel örnekler ortaya koymaktadırlar. Kredi almak için başvuran ve bu cesareti gösteren kadınları kutluyorum.” diye konuştu.

Daha sonra 50 kadına Vali Aksoy tarafından 1000’er TL’lik çekleri dağıtılırken, KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlanarak 4000 TL. almaya hak kazanan Halime Ünler ve Ünal Çanlı da çeklerini Vali Aksoy’un elinden aldılar.

Aldıkları kredilerle ev yemekleri, örgü ve tekstil işi, mefruşat, overlok, pazarcılık, kuaförlük gibi işler kuran kadınlar hayallerinin gerçekleştiğini, kurdukları iş sayesinde kendilerine duydukları güvenin artmasıyla daha mutlu olduklarını ifade ederek Vali Aksoy’a teşekkür ettiler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..