Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Haber
 

Mersin'de yaşayan Birecik'lilerden dayanışma ve dostluk gecesi...

Mersin'de yaşayan Birecik'lilerden dayanışma ve dostluk gecesi...
 

Birecik'lileri yerel yöneticiler yalnız bırakmadılar...


Mersin'de yaşayan Birecik'liler, Dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyorlar. Önceki gün Mersin Sultaşa Otel'de seçkin konukların katılımı ile muhteşem bir gece yaşandı.İşte ayrıntılı Magazin haberi: Bu yıl ilki düzenlenen Mersin’de yaşayan Birecikliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Gecesi, Sultaşa Otel’de düzenlendi.

Sultaşa Otel Havuz başında düzenlenen, Mersin Birecikliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Gecesinde, Şanlıurfa’ya has sıra geceleri damgasını vururken, yerel sanatçıların sahne aldığı gecede konuklara çiğköfte ikramı yapıldı. Birecik yöresinin halk oyunları ile coşan davetliler, gecenin geç saatlerine kadar halaylar çekerek, gönüllerince eğlendiler.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, değişik illerin Birecikliler yardımlaşma ve kültür Dernek yöneticileri ve çok sayıda Bireciklilerin katıldığı gecede, Birecikliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Şahin Öder, geceye katılan tüm konuklara teşekkür ederek, Birecik kültürünü ve geleneğini sürdürmek için dernek olarak birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Dernek olarak Mersin’de yaşayan Bireciklilerin kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak zorunda olduklarını ve Birecikli olmaktan gurur duyduğunu belirten Şahin Öder, “Burada hemşerilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kısa sürede olsa Birecik’in havasını teneffüs ettirebildiysek ne mutlu bize. Birecik, tarihi, kültürü ve geleneği ile Türkiye’nin mozaiğinde çok önemli bir yere sahip ilçemiz. Amacımız Birecik’in daha da iyi yerlere gelebilmesini sağlamaktır” dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ise, “Öncelikle bu güzel gecede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Urfa’ya gelen insanlar, Urfa’yı gördükten sonra farklı bir şehir olduğunu söylüyorlar. Urfa’nın insanı da çok farklı, tertemiz pırıl pırıl, insanlardır” diye konuştu.
Gece coşkulu bir ortamda birlik ve beraberlik içerisinde son guldu...
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..