Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Haber
 

Mersin'deki Gaziantep'lilerin Muhteşem Gecesi'ne Bakan Fatma Şahin de katılarak renk kattı.

Mersin'deki Gaziantep'lilerin Muhteşem Gecesi'ne Bakan Fatma Şahin de katılarak renk kattı.
 

Dernek Başkanı Ayhan Erdem,Vali Güzeloğlu,Bakan Şahin ve Mersin Milletvekili Çiğdem Ökten birlikte görülüyor.


Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Şahin ile birlikte Mersin Gaziantepliler Derneği tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye katıldı.

Merada’da düzenlenen etkinliğe Vali Güzeloğlu’nunve Bakan Şahin’in  yanı sıra Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve Mersin’de yaşayan Gaziantepli vatandaşlarımız katıldı. Gecede programın düzenlendiği üst kısımda yer alan salonda yapılan düğüne de katılan Valimiz ile Bakanımız, burada Hakan ve Burcu çiftinin mutluluğuna ortak oldular.

Geceye katılan konuklara iyi bir ev sahipliği örneği sergileyen  dernek başkanı Ayhan Erdem;Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte göz doldurdu.

Gecede konuşan Vali Güzeloğlu, “Kurtuluş Savaşı’nın yiğitlik nişanesi, Ükemizin varlığına kast ederek, Türkiyemizin kuruluşunda vatan topraklarına gelen düşmanlara karşı mücadelenin en büyük pay sahiplerinden birisi Antep halkıdır. Özgürlüğün simgesi olan Bayrağımızın korunmasında ve Kurtuluş Savaşı’nda örnek bir mücadele gösteren Antep’e gazilik unvanının verilmesi, Türk insanına da büyük bir güven vermiştir. Savaş sırasında Antep’in öncü ismi olan Şahinbey lafla değil özüyle mücadele etmiş ve şehit olarak toprağa bir gül bahçesine girer gibi girmiştir. İşte bizler, böylesi büyük kahramanlar yetiştiren bir ülkenin evlatlarıyız” dedi.

Vali H.Basri Güzeloğlu konuşmasında Bakanımız Fatma Şahin’in Türk Siyaseti’nde kadına dayalı resmin en güzel örneği olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin, ortaya koyduğu çaba ve çalışmalarla Türk Siyaseti’nde kadının yerini çok özel bir noktaya taşımıştır. Yeni kurulan bu bakanlığımız toplumun sosyal değişiminde kadının ve ailenin yüceltilmesinde çok özel bir sorumluluk üstlenmiştir.”

Mersin’in Türkiye’nin büyük yürüyüşüne katkı koyan bir kent olduğuna vurgu yapan Valimiz, Mersin’de yaşayan Gaziantepli vatandaşlarımızın ilimizin gelişmesine büyük katkı koyduğunu belirtti. Güzeloğlu, “Gaziantepli vatandaşlarımızın Mersin’de yaptığı yatırımlar ile ilimize kattığı değer büyüktür” ifadesini kullandı.

MERSİN VE GAZİANTEP ORTAK İKİ ŞEHİRDİR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Şahin ise Gaziantep ve Mersin’in kader, keder ve sevinç birliği yapmış ortak iki şehir olduğunu söyledi. Antep halkının hangi ile giderse gitsin o yörenin yükünü taşıdığına işaret eden Bakanımız, “Genel anlamda bakıldığında Mersin’in ve Ülkemiz genelindeki illerin siyasetinde, sporunda ve diğer alanlarında Gaziantepli vatandaşlarımızı görmek mümkündür. Bu bağlamda da Gaziantep halkı, ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nda yüksek bir mücadele örneği göstererek topraklarımızdaki düşman güçlerinin kovulmasında önemli bir rol oynamıştır” diye konuştu.

Kaynak: Mersin Valiliği

“Türk Bayrağı sonsuza kadar dalgalanmalı. Ölümüzün üstünden geçilir, Bayrağımızın üstünden geçilmez” diyen Bakanımız, şöyle devam etti: “Zaman artık topla ve tüfekle zamanla savaşma zamanı değildir. Zaman, bilgiyle ve teknolojiyle fark yaratma zamanıdır. Türkiyemizin en önemli gücü de beşeri sermayesidir. Bizler bu ülkenin insanlarına, zenginliğine güveniyoruz. Bu konuda da görevde olduğumuz süre içerisinde Türkiye’nin kalkınması için mücadele verdik. Ülkemizin kaynaklarını halkımızın kullanacağı şekilde yapılandırdık. İşte bu noktada ilerleyen dönemlerde Ülkemizdeki kişi başına düşen milli geliri 25-30 bin dolara çıkaracağız. Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında da ileri demokrasiyi kazanmış, ekonomisini güçlendirmiş bir Türkiye olacağız. Bizler bu hedeflere ulaşabiliriz. Atalarımız yıllar önce birlik olarak ve gayret göstererek nasıl Ülkemizi düşman işgalinden kurtarmışsa, bizler de çok çalışarak hedefimizi gerçeğe yansıtabiliriz. Bunu yapacak yüreğimiz, kararlılığımız var. İhtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberliktir. Ülke olarak kardeşliğimizi geliştireceğiz ve zalimlerin zulmüne karşı tek yürek olacağız.”

Mersin’in Gaziantepsiz, Gaziantep’in de Mersin’siz düşünülemeyeceğini dile getiren Bakanımız, bu kapsamda Ekonomi Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Zafer Çağlayan’la el ele vererek Mersin ile Gaziantep illeri için yürütülen çalışmaların hız kazanacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, tarafından Bakan Şahin’e arkasında ‘Fatma Şahin-33’ ibarelerinin yer aldığı Mersin İdman Yurdu forması hediye edildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..