Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Lokmanoğlu'ndan sert tepki...

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Lokmanoğlu'ndan sert tepki...
 

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihad Lokmanoğlu...


Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki SEKA limanının yat limanına dönüştürülmesi çalışmalarına tepki gösterdi.

Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası'nın 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, yat limanına dönüştürme çalışmaları süren SEKA limanındaki gelişmelerle ilgili sorularını cevapladı.

Lokmanoğlu, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan, bir bölümü tamamlanan yat limanındaki gelişmelerin belirsizliğini koruduğundan yakındı. Lokmanoğlu, "Mersin'deki yat limanını, son aldığımız bilgilere göre, ihaleyi alan arkadaş yapmaya karar vermiş ama bu, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'den (DLH) gelen haber. Bizim yaptığımız araştırmaya göre ise bu arkadaş finans konusunda hala sıkıntıları var. İnşallah finansman bulur, bir an önce başlar." diye konuştu. Kumkuyu'ya yapılması planlanan yat limanının ise 15 Temmuz'da ihaleye çıkacağını ifade eden Lokmanoğlu, İhaleye giren olup olmayacağı konusunu bilemeyeceğini kaydetti. İki tane atıl yat limanı varken SEKA Limanı'nın yat limanına dönüştürülmesinin yanlışlığına dikkat çeken Lokmanoğlu, şöyle devam etti:

"Yat limanı olarak tespit edilen yerin yakınında Bozyazı'da yat limanı var. Bunun için oraya bir yat limanına da ihtiyaç yok. Bizim açımızdan, çalışan bir limanı yat limanı yapmak çok yanlış. Türkiye'de liman eksikliği olan bir ülke. Hele ileride Doğu Akdeniz'de SEKA limanına çok ihtiyaç olacak. Biz bunun için her tarafa yazılarımızı yazdık. Yanlışlığı bildirdik. Biz orasının liman olarak kalmasını istiyoruz. Bu konuda mücadele vereceğiz."

Ayrıca, SEKA limanına 5 yıl önce 3 milyon dolara yakın para yatırılarak yolcu salonu yapıldığına işaret eden Lokmanoğlu, "Bu yolcu salonu hiç kullanılmadı. Aynı bizim Mersin'deki yat limanı gibi, bu paralar yatıyor sonra bu paralar gidiyor. Dönüyorlar, bu defa buraya yat limanı yapacağız diyorlar. Yani boş yere harcanan paralar, kimse de hesap sormuyor. Biz sormaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Mersin Deniz Ticaret Odası başkanı olarak, Mersin'in gelişmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini, haksızlıklar karşısında kanuni şartlar çerçevesinde mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Mersin'in ender yetiştirdiği iş adamı ve yöneticilerden Cihat Lokmanoğlu'na haydi bakalım kolay gelsin diyorum.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..