Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mersin Devlet klasik Türk müziği korosu kuruldu ...

Mersin Devlet klasik Türk müziği korosu kuruldu ...
 

Devlet Klasik Müziği topluluğunun Mersin'e adım atması sevinçle karşılandı.


Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklama sanat sever Mersin halkına bir müjde niteliği taşıyor. İşte haberin ayrıntısı: 22.03.1993 tarih ve 21676 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 03.08.1993 tarih ve 9374706 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu; Koro Şefi, Koro Şef Yardımcısı, 18 sanatçı (saz ve ses) 1 Notist olmak üzere toplam 21 personel ataması yapılarak Ekim 2008 tarihi itibarıyla faaliyetine başlamıştır.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

-MERSİN’DE İLK KONSER-

Anılan tarih itibarıyla hem sanatsal hem de idari çalışmalarına başlayan Mersin Devlet Klasik Türk Müziği korosu; İlimizde ilk konserini, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında;

18 Mayıs 2009 Pazartesi günü
Saat: 20.00’de
Kültür Merkezi’nde verecektir.

Koronun Şef Fatih Oral yönetiminde vereceği konser iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm koronun icra edeceği Karcığar fasıl, ikinci bölüm ise, Nihavend makamında beraber ve solo eserlerden oluşmaktadır.

Konser ücretsiz olup, tüm sanatsever halkımız davetlidir denildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Konserevatuarından sonra ikinci bir sanat yuvası Mersin'lilerin hizmetinde; Emeği geçenlere teşekkür ederim...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..