Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '14

 
Kategori
Futbol
 

Mersin İdmanyurdu yeniden Süper Lige çıkarken

Mersin İdmanyurdu yeniden Süper Lige çıkarken
 

PTT 1.lig sezonunun son maçı ya da daha doğru bir deyişle finali Fenerbahçe Ş.Saracoğlu Stadı'nda oynan Mersin İdmanyurdu, Samsunspor maçı ile sonuçlandı ve maçı 2-0 kazanan Akdeniz ekibi tekrar Süper lige yükseldi.

Yanlış hatırlamıyorsam bu iki takım geçen sezon ligden birlikte düşmüşlerdi. Kader aynı hedefte bir kez daha karşılaştırmıştı onları.

PTT 1. Liginin yükselme Play-off’unda Samsunspor, Ankaraspor’u, Mersin İdmanyurdu ise Orduspor’u yenilmeden elemişler ve finalin adını koymuşlardı.

Türkiye’de ve Avrupa’daki finaller haftası yalnız futbolda değil, diğer branşlarda da sporseverin ilgi odağı. Bambaşka bir heyecan yaratıyor, merakla izleniyor. Bir nevi bütün sezonun  karnesi oluyor.

PTT Play-Off taki ilk maçlar  sonucunda 4 takım için şunu yazmıştım ;

En iyi futbolu Orduspor oynuyor, en mücadeleci Samsun ama en inatçı ve en tecrübeli Mersin. Ankara ise sanki biraz isteksiz!.. Bu lig öyle bir lig ki, gerçekten de Orduspor en göze hoş gelen futbolu oynuyordu ama o kadar. Ankaraspor da öyle ama işte Samsunspor ve bilhassa Mersin İdmanyurdu sonuna kadar maçı bırakmayan çok tecrübeli ve inatçı bir takım.

Ligin ilk yarısında  Mersin’de oynana maçı hatırlıyorum mesela.. Samsunspor ilk devreyi 3-0 önde bitirmiş ama Mersin İdmanyurdu  maçı 5-4 kazanmayı bilmişti.  Bu sezon  bu ligde serettiğim en güzel ve zevkli  maçtı o maç..

Bugünkü maça gelince; 

Tuhaflıklarla  dolu bir maçtı aslında.   O kadar tuhaftı ki. Kader maçına  çıkan 2 takımdan  Mersin seyircisi sonuna kadar yerlerini doldururken, F.Federasyonu  bir önceki maçtaki kötü tezahurattan Samsunspor’u seyircisiz oynamaya mahkum etmişti. 100-200 kadın ve çocuk  seyircinin sesi bile duyulmazdı.  

Nasıl olduysa Samsnspor’lu erkek taraftarların tribüne girmeleri ve maç başlama saatinde polis tarafından ite kaka dışarı çıkarılması da tuhaftı.. Uyanan olmadı mı acaba?

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kazanacağı Rizespor maçına da aynı uygulamayı yapan  PFDK nın bu kararlarını anlamak mümkün değil. Futboldan soğutuyor, futbolun güzelliklerinden mahrum ediyor.

Bu nedenle Mersin idmanyurdu kendi sahasında, Samsunspor deplasman gibi bir haksız durum çıktı ortaya.

Diğer tuhaf durum, Hakan Kutlu’yu gönderip yerine Yılmaz Vural’ı getiren Mersin yönetiminin, Y.Vural’ın son maç öncesi şehri terk edip gitmesi ile tekrar bu son maç için Hakan Kutlu’yu getirmesi  idi. Belki en doğru  çözümü buydu ama futbolcular için çok zor bir olaydı bu ama hiç yadırgamadılar.

Mersin İdmanyurdu seyirciyi arkasına alarak maça çok iyi başladı. Golü de buldu ve rakibine ilk devre pozisyon vermedi.

2. devre Samsunspor riskli bir futbol anlayışına yöneldi. Mersin iyice geri yaslandı. Müthiş bir mücadelel yaşandı. Tecrübeli kaleci Ahmet Şahin yaptığı kurtarışlarla maçın yıldızı olurken, Samsunspor’un şuursuz atakları bir türlü gol getirmezken, belki de tek bir kontaataktan Mersin 2. Golü buldu ve maçı kazanarak, İst-Belediye ve Balıkesirsor’dan sonra 3. Takım olarak. Süper lige çıktı.

Mersin İdmanyurdu şüphesiz ki Yılmaz Vural ile kendini toparlamıştı. Bir hoca için sanırım son maçta bu zevki yaşayamamak acı. T.Direköktörlük yaşamı boyunca birçok takımı alıp Süper lige çıkaran, birçok takımı küme düşmekten kurtaran Yılmaz Hoca haklı mıdır, haksız mıdır bilinmez ama şayet söylediği rahatsızlığı varsa bu heyecan ona zarar verir. Bırakmasında yarar var.

Yine Yılmaz Vural ‘ın anlattığına göre futbolcuların alacakları sorunu var.

Türkiye Süper liginin en eski ve köklü ve güzide takımlarından biri olan Mersin İdmanyurdu asansör takım olmak istemiyorsa bu sorunu şimdiden derhal halletmesi lazım. Hakan Kutlu’da ısrar edip, tecrübeleriyle takıma büyük katkı sağlayan hatta başarıyı getiren Ali Tandoğan,  Ahmet Şahin, Mehmet Yıldız gibi oyuncularına da sahip çıkması gerekir.

Mersin İdmanyurdu kulübüne Süper ligde başarılar dilerken, finalde kaybeden Samsunspor’u ve değerli hocaları Hüsyin Kalpar’ı da tebrik etmek ediyoruz. Asla başarısız değildiler ve  önümüzdeki sezon ufak takviyelerle Süper lige çıkmaları hiç de zor değil ve bunun bilincinde olan büyük bir taraftar potansiyeline sahipler.

  

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..