Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mersin'in Toroslar Belediyesi ile Drama Belediyeler Birliği, Turizm paneli düzenledi.

Mersin'in Toroslar Belediyesi ile Drama Belediyeler Birliği, Turizm paneli düzenledi.
 

Mersin'de Turizme bir katkıda Toroslar Belediyesinden...


İkinci kez halkın hür iradesi ve oylarıyla Mersin'in Toroslar İlçe Belediye Başkanlığı görevine seçilen üretken, çalışkan Başkan Hamit Tuna, dur durak dinlemeden çalışmalarına hız katıyor. Yaptığı son çalışma Dünya kenti Mersin için oldu. İşte bu çalışmayı sizlerle paylaşıyorum;
Toroslar Belediyesi ile Drama Belediyeler Birliği, Erişilebilir Turizmin Gelişimi Projesi (MEDRA) kapsamında "Avrupa Türkiye ve Mersin'de Erişilebilir Turizm" konulu panel gerçekleştirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turizmin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla Toroslar Belediyesi ile Drama Belediyeler Birliği arasında böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu proje ile gerek Yunanistan, gerekse Türkiye'deki metotların değerlendirilerek turizmin önündeki engellerin kaldırılmasının amaçlandığını ifade eden Tuna, ayrıca görme engelliler ile ilgili bir projeyi uyguladıklarını kaydetti.

Görme engelli 100 kişiye 5 branşta mesleki eğitim verdiklerini anlatan Tuna, "Engellilerimizi normal insanlar gibi yaşamalarını vesile olma gayreti içerisinde olduk. Aynı zamanda yanına refakatçi almadan evinden çıkamayan görme engelli vatandaşlarımızı da üç aylık bir periyotta eğitime tabi tutmak suretiyle yanına hiçbir yardımcı almadan en lüks mağazaya girip alışverişi yapacak şekle getirdik. Görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak birçok projeye de imza attık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yunanistan'da turistik işletmelerin erişilebilirliği ve erişilebilir turizmin geliştirilmesi, engelli bireylerin turizmdeki ihtiyaçları, Türkiye ve Mersin'de erişilebilir turizm konuları üzerine Yunan ve Türk uzmanlar tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Panelin bitimi ile birlikte Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Drama Belediyeler Birliği temsilcileri ve panelistlere teşekkür plaketi takdim etti.
Başkan Tuna, israfçı belediye değil, üretken belediye anlayışının bu dönemde devam edeceğini daha çok projenin hayata geçirileceğini açıkladı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..