Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin Milli Eğitim,Öğrencileri bilimin ışığında eğitiyor.

Mersin Milli Eğitim,Öğrencileri bilimin ışığında eğitiyor.
 

Mersin Milli Eğitim,bilimsel çalışmalara hız veriyor.


Öğrencileri bilimsel, araştırma yapmaya yönlendirmek, bilimin , gençler ve toplum tarafından benimsenmesini sağlamak ve genç araştırmacılar yetiştirmeyi hedef edinen, araştırma projeleri yarışmalarında, Mersin'in başarısını arttırmak amacıyla; Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesince ortaklaşa yürütülecek Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu; Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Gürol Emekdaş, Proje Yürütücüsü Prof.Dr.Ülkü Çömelekoğlu, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürü Erol Özdemir ve kursiyerlerin katılımlarıyla açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Özdemir , konuşmasında ünlü düşünür Herakleitos’un asırlar önce değişime dair olarak “Değişmeyen tek şey değişimin kendisi.” yargısının günümüzde de hükmünü sürdürmekte olduğunu söyledi.
Dolayısıyla bu değişimden eğitim kurumunun istisna edilemeyeceğini belirten Şube Müdürü Özdemir, “ Türk Eğitim Sisteminin bileşenlerinde de zaman zaman çağın gereklerine ve ülke ihtiyaçlarına uygun değişimler yaşanmaktadır. Bu değişimlerden en temeli öğretim programlarında yapılanıdır. “diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekleştirilen değişimle birlikte öğretim programlarında yapılandırıcı yaklaşım temel felsefe olarak alınmıştır. Bu felesefenin amacı; Analitik düşünebilen, farklı anlayışlara açık, kendi gibi olmayanları ötekileştirmeyen, problem çözebilen, sorunlara proje mantığı ile yaklaşabilen nesillerin yetiştirilmesidir.”dedi
Yenilenen programların, etkinliklerle zenginleştirilerek, öğrenci merkezli hale getirilmekte olduğunu belirten Şube Müdürü Özdemir, ”Öğrencilerin araştırma yapmasına, kültürel faliyetlere katılmasına, sosyal ve sportif aktiviteler içinde olmasına fırsat tanınmaya çalışılmaktadır. “diye konuştu.
Projenin tamamlanmasıyla, öğrencilerin bir çok kazanım elde edeceğini vurgulayan Şube Müdürü Özdemir okuma, yazma, gramer, matematik, istatistik, etik, mantık, kritik düşünce, bilgisayar, programlama, grafik çizme, bilimsel yöntem, teknik veya özel alanları kendi kendine öğrenme gibi alanlarda öğrencilerin kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını kaydetti. Şube Müdürü Özdemir, öğretmenlerin ise proje ile beraber en önemli kazanımlarının başında mesleki gelişim ve mesleki tatminin artması olduğunu artık okullarımızda proje danışmanlığı yapan veya olimpiyatlara öğrenci hazırlayan öğretmenlerimizin bu çalışmalarının ders dışı etkinlik olarak sayıldığı ve kendilerine ücret ödenebildiğini açıkladı.
TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli alanlarda ortaklaşa projeler yürüttüklerini ifade eden Şube Müdürü Özdemir, bu projeler ile amaçlarının öğrencileri araştırma yapmaya teşvik etmek olduğunu sözlerine ekledi. Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek proje hakkında da bilgi veren Şube Müdürü Özdemir, ”Öğretmenlerimizden beklentim burada geçireceğiniz sürede azami faydayı elde etmek için elinizden gelen gayreti göstermeniz, okullarınıza döndüğünüzde TÜBİTAK’ın yaptığı faaliyetlere öğrencilerin katılımını artırmanız ve proje hazırlama konusunda çalıştığınız ve çalışacağınız okullarda öğrenci, öğretmen ve yöneticilere rehber olmanızdır.”şeklinde konuştu. İki kurum arasındaki işbirliğinin eski ile kıyaslanamayacak şekilde arttığını, bu durumun da ilimizde eğitimin gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Şube Müdürü Özdemir, Projeye desteklerini esirgemeyen Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne, TÜBİTAK’a, Proje yürütücüsü Prof.Dr.Ülkü Çömelekoğlu’na ve diğer eğitmenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu nedir ve neler yapılacak? TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Başkanlığı’na sunulan proje TÜBİTAK tarafından desteklendi. Proje 13 Eylül-29 Eylül 2010 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde 15 gün sürecek ve üçer günlük 5 dönem halinde gerçekleştirilecek. Her döneme 40 öğretmen kursa alınacak ve kurs sonunda toplam 200 öğretmen bilim danışmanlığı konusunda eğitilmiş olacak. Mersin Üniversitesince yürütülecek projenin öğretmenlerin bilimsel araştırma projesi yürütebilme ve bilim danışmanlığı yapabilme becerilerini geliştirerek, Mersin’in proje yarışmalarındaki başarı düzeyinin yükselmesine, eğitimin niteliğinin artmasına katkı sağlamak ve üniversite-kent ilişkisinin gelişimine katkıda bulunulması gibi önemli amaçları bulunuyor.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..