Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin orman bölge müdürlüğü 23 Nisanda binlerce balon dağıttı

Mersin orman bölge müdürlüğü 23 Nisanda binlerce balon dağıttı
 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden örnek davranış


Geleceğimizin güvencesi olmaları nedeniyle, Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Çocuklara ve Öğrencilere Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce 15.000 Adet balon dağıtıldı.

Balonlar Mersin, Tarsus, Erdemli ve Silifke İlçelerinde törenlerin yapıldığı stadyum çevresinde herhangi bir izdihama sebep olmayacak tedbirler alınarak dağıtılmıştır. Balonların bir yüzünde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramınız Kutlu Olsun” diğer yüzünde ise “Ay Yıldız amblemi, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü logosu ile ALO 177 YANGIN İHBAR HATTI” yazılı Kırmızı, yeşil ve Mavi renklerde balonlar dağıtılmıştır. Dağıtımda orman muhafaza memurları ile sincap giyisisi giyen elamanlar görev almışlar, gerek stadyum dışında, gerekse içinde balonlardan oluşan yeşil-turuncu renk cümbüşü olmuştur.

Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa GÖZÜKARA da çocukların ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak kendilerine balonları dağıtmış ve yaptığı açıklamada, ormanlarımızın korunması, orman yangınları konusunda bilinç oluşturulması, Alo 177 ücretsiz orman yangın hattının çocukların ve toplumun hafızasında yer etmesi ile çocukları balonlarla bu mutlu bayram gününde sevindirmek amacıyla balon dağıttıklarını, çocukların orman ve orman yangınları konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarının çeşitli etkinliklerle devam ettiğini ifade ederek, çocukların ve öğrencilerin bayramını kutlamıştır.

Önümüzdeki günlerde Sincap çocuk tiyatrosu ormanın faydaları ve orman sevgisini aşılamak amacıyla Anamur’dan Tarsus’a kadar birçok İlköğretim Okullarında gösterime başlayacaktır denildi. Çalışmaların çok yönlü devam edeceğini belirten yetkililer amaç bilinçli bir toplum ve bilinçli gençlik dediler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..