Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresinde (MESKİ) "Etkili İletişim ve Beden Dili" seminerleri

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresinde (MESKİ) "Etkili İletişim ve Beden Dili" seminerleri
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) personeline yönelik


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) personeline yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

MESKİ'de çalışan personele iletişim, beden dili ve diksiyon konusunda bilgi vermek amacıyla hizmet içi eğitim seminerini İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığımıza Bağlı İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğümüzün düzenlediklerini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay, hizmet içi eğitim seminerini personeli daha verimli ve bilinçli kılmak amacıyla başlattıklarını ifade etti.

Düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine MESKİ personelinin tamamının katıldığını ifade eden Gülay açıklamasında şu bilgileri verdi: "Düzenlenen seminerde Mersin Halk Eğitim Merkezi Uzman Öğretmeni İsmail Özimer tarafından iletişim bilgilerinin genel prensipleri ile personelin yaptığı işin niteliğine uygun alınması gerekli iletişim ve diksiyon hakkında çalışanlarımıza bilgi veriliyor. iletişim ve diksiyon konusunda bilinçlenen personelimizden daha çok verim alıyoruz. Bu tür seminerler önümüzdeki günlerde de devam edecek." dedi.

MESKİ Teknik Hizmet Birimi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine MESKİ Şube Müdürleri, Daire Başkanları ve çok sayıda personel katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Mersin Halk Eğitim Merkezi Uzman Öğretmeni İsmail Özimer, insanlarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Özimer seminerde yaptığı konuşmasında ‘Düşüncelerini tam ve yerinde kelimeler ile ifade edemeyen abonelere ve kurum içi iletişimi iletişim nedir sorusuna vereceğimiz sorunun cevabını arayacağız’’ dedi.

İsmail Özimer konuşmasına şöyle devam etti. “İnsanlar, günlük yaşamları içerisinde bulundukları sosyal çevre ile doğal olarak iletişim içersinde olan kursiyerlerimize etkili birey olma kursu veriyoruz. Verdiğimiz eğitim de genellikle yüz yüze iletişim biçimini anlatıyoruz. Yüz yüze iletişimin olmazsa olmazı ise sözcüklerdir.

Uygun iletişim yöntemini benimseme ve bunu doğru olarak kullanma hem kişisel ilişkilerde, hem toplumsal yaşamda çok önemlidir. Etkili iletişim yöntemini benimsemek ve bunu ilişkilerimizde doğru olarak kullanabilmek için iletişim engellerini bilmekte yarar vardır. Uygun iletişim yöntemini benimsemek, bunu doğru olarak kullanabilmek için de etkili iletişim yolları vardır. Karşı tarafın anlaması istenilen konu hakkında çok açık fikir sahibi olmak, kendimizin ve karşımızdaki kişinin iletişim tarzını bilmek gerekir.’’ şeklinde konuştu.

“Diksiyon Eğitimi” konulu seminerde Diksiyon’un ne olduğunu doğru ve zamanında Nefes almanın konuşmaya etkisi, Artikülâsyon ve doğru diksiyon için gerekli çalışmalar amacıyla MESKİ Kursiyerleri bilgi sahibi olurken, seminere katılım üst yüzeydeydi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..