Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin Tarsus Belediye Meclisi, önemli kararlar aldı…

Mersin Tarsus Belediye Meclisi, önemli kararlar aldı…
 

Mersin'in Tarsus Belediyesi,Ekim ayında önemli gündemle toplandı.


Tarsus Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste 2011 Mali yılı bütçe tasarıları görüşüldü.

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından meclis toplantısında Tarsus Belediyesi, TASKİ (Su ve Kanalizasyon İşletmesi), Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Birleşik 2011 mali yılı tasarı bütçeleri görüşülüp, Bütçe Hesap Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesi gereği belediye müdürlükleri ve komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesine başlandı.

Akaryakıt istasyonları içerisinde satışa sunulan ürünlerin ve kullanılan mazot pompalarının gıda maddelerini olumsuz etkileyecek koku yayması, patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı özellikler taşıması, istasyon içerisinde açılacak olan lokantalarda da pişirme amaçlı yüksek ısıyla çalışan patlayıcı yanıcı malzemelerin kullanılmasından dolayı doğacak olan hayati tehlikeleri engellemek amacıyla akaryakıt istasyonların içerisinde açılacak olan lokantaların aynı idari bina içerisinde olmamasının birbirinden tamamen bağımsız ayrı binalarda hizmet vermek şartıyla ruhsat verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Şehitishak mahallesinde bulunan Turkuaz çarşısı zemin katta bulunan belediyeye ait dükkanların bir bölümünün kurs yeri olarak kullanması amacıyla Halk Eğitim Merkezi’ne amacına uygun kullanmak şartıyla verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca mecliste, Şehit Pilot üsteğmen Sunay Atilla üst geçidi altındaki okuma salonunun Ethem çalışkan okuma salonu, Kemalpaşa mahallesindeki parka ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, Şehitlertepesi mahallesindeki park alanına K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Parkı, Bahçe Mahallesindeki parka Bahçe Soyupak parkı ve Berdan Barajı mesire alanındaki düğün alanına Toy Bahçesi ismi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi.

Başkan Kocamaz, “Fahrettinpaşa mahallesinde bulunan demir köprünün yanına köprü yapım çalışmalarımız devam ediyor. Küçük minare çevre düzenlemesi ile ilgili ihale çalışmamız tamamlanmak üzere. Hayvanat bahçesi, çöp tevzi istasyonu, şehir stadı, Kırklarsırtı’ndaki statla ilgili çalışmalarımız devam sürüyor. Yine yeni gösteri merkezi ile ilgili çalışmalarımız var. Sokak düğünlerini önlemeye yönelik düğün salonu yapım çalışmalarımız da var. Bütün amacımız Tarsus halkına hizmetin en iyisini sunmaktır aldığımız kararlar belediyemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Meclis ekim ayı ikinci toplantısını 20 Ekim çarşamba günü saat 14.00’da yapacak.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..