Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Mersin Valisi Güzeloğlu, ''Atatürk'ün Mersin'e gelişinin yıldönümü görkemli kutlanacak'' dedi.

Mersin Valisi Güzeloğlu, ''Atatürk'ün Mersin'e gelişinin yıldönümü görkemli kutlanacak'' dedi.
 

Mersin Valisi H.Basri Güzeloğlu


Ulusumuzun kurtarıcısı Ulu Önder M.Kemal Atatürk'ün ; Mersin'e gelişinin 89.yılı nedeni ile Mersin Valisi H.Basri Güzeloğlu bir mesaj yayınladı.

Mersin Valisi Güzeloğlu'nun mesajını aynen yayınlıyoruz:

Atatürk, ''Kurtuluş Savaşı'' döneminde yurt savunması kapsamında Anadolu'nun dört bir yanını gezmiştir. Ulu Önder Atatürk, yurdun birçok yerlerini ziyaret ettiği gibi, Mersin'i de birçok kez ziyaret etmiştir. Atatürk, Mersin’in stratejik konumunu ve ulusal hareketlere duyarlı siyasi yapısını göz önünde bulundurarak ilimize özel bir önem vermiştir. Büyük Önder'in Kurtuluş Savaşı mücadelesi öncesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sonrası Mersin'i şereflendirmesi gerçekten bu kentin tarihinin en güzel, en değerli ve anlamlı anlarını oluşturmaktadır. Özelikle Mersin'e dönük değerlendirmeleri ve işaret ettiği hedefleri, bizim en büyük sorumluluğumuzu ve heyecanımızı oluşturmaktadır.

Atatürk'ün Mersin'e ilk gelişinin tarihi 17 Mart 1923'tür. Atatürk'ün Büyük Zaferden sonra Güney Anadolu'ya yaptığı bu ilk gezide, kendisine gösterilen karşılama töreni çok parlak olmuş; eşsiz lider o gün, millet bahçesinde Mersinliler ile bir konuşma yapmıştır. Bilindiği üzere; bu konuşmada hatırlanan en önemli sözü "Mersinliler, Mersin'e sahip olunuz" öğüdüdür.

Biz de Mersin Valiliği görevine başladığımız günden itibaren; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Mersinlilere vermiş olduğu o öğüt çerçevesinde, Mersinimizin sahip olduğu güzelliklere ve zenginliklere daha da yenilerini ekleyerek, güzel kentimizi bir ‘Dünya Kenti’ yapma kararlılığında hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin, yakında tamamlanacak büyük proje ve yatırımlarıyla dünyanın sayılı ekonomi, ticaret, turizm, lojistik, tarım ve sanayi kentlerinden biri olacaktır. Tüm bunları taçlandıracak en önemli başarı ise bilindiği üzere ‘2013 Akdeniz Oyunları’ olacaktır. Bu sayede Mersin, aynı zamanda bir spor kenti olacak; bütün bunlar üst üste konulduğunda ise Mersin gerçek bir ‘Dünya Kenti’ olacaktır.

Biz, Atatürk’ün bu nasihatini hiçbir zaman unutmadık. Mersin’e sahip çıktık ve bundan sonra da çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Atamızı sevgi, saygı ve minnetle anıyor; bütün Mersinli hemşerilerimizi 17 Mart 2012 Cumartesi günü(yarın) ilimizde gerçekleştireceğimiz; ‘Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 89. Yıldönümü’ etkinliklerine davet ediyorum.

Vali Güzeloğlu,etkinliklerin bu yıl büyük katılımla dahada renkli geçeceğini ifade etti.

Kaynak: Mersin Valiliği

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..